Zapri
Iskanje

Anglikanske poroke bodo odslej privlačnejše

Objava: 24. 10. 2012 / 07:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Anglikanske poroke bodo odslej privlačnejše

Z novim poročnim vodnikom ‘The Weddings Project’ naj bi bila cerkvena slovesnost za pare še večje doživetje.
Z novim poročnim vodnikom želi anglikanska Cerkev v Veliki Britaniji cerkveno poroko narediti še privlačnejšo. Yorški nadškof John Sentamu je ustvarjalne predloge označil kot ‘pravcati dinamit’. Številni duhovniki naj bi namreč že izgubili občutek, kako tradicionalni obred pare pravzprav odvrača od sklepanja cerkvenega zakona, je nadškof Sentamu zapisal v predgovoru omenjenega vodnika. Kot je poročal britanski časnik ‘The Sunday Telegraph’, se le okoli 22% zaročenih parov odloči za poroko v anglikanski Cerkvi. V skupnostih, ki so novosti že preizkusile, se je število cerkvenih porok povečalo za 50%.

Avtorica knjige je Gillian Oliver, nekdaj pristojna za odnose z javnostjo v anglikanski Cerkvi. Med predlogi, ki jih navaja v vodniku, je denimo nevesta, ki v cerkev prispe na konju. Medtem ko Oliverjeva priznava, da takšna ekstravaganca lahko duhovnike spravi v zadrego, pa je prepričana, da bi se pari pogosteje odločali za cerkveno poroko, če bi obred lahko oblikovali po lastnih željah.

Vodnik priporoča tudi več svobode pri izbiri glasbe za poročne slovesnosti. “Bog ne posluša zgolj tretjega radijskega programa”, naj bi avtorica malce kritično ocenila britansko radijsko postajo BBC, ki na svojem tretjem programu predvaja le klasično glasbo.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805



Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh