Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanski primas: videopogovor s patriarhom Kirilom

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 17. 03. 2022 / 18:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.03.2022 / 18:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Anglikanski primas: videopogovor s patriarhom Kirilom
Anglikanski primas in canterburyjski nadškof Justin Welby. FOTO: Vatican Media

Anglikanski primas: videopogovor s patriarhom Kirilom

Z ruskim pravoslavnim patriarhom Kirilom se je včeraj prek video povezave pogovarjal ne le papež Frančišek, temveč tudi canterburyjski nadškof, verska voditelja pa sta soglasno potrdila potrebo po trajnem miru v Ukrajini.

Donacija za Ukrajino TUKAJ.

Anglikanski primas Justin Welby je v pogovoru izrazil zaskrbljenost glede trenutne vojne, ki je nepredstavljiva tragedija, so po navedbah spletnega portala Vatican News sporočili iz palače Lambeth v Londonu. Vojna in nasilje namreč nikoli nista odgovora na kakršen koli spor.

Pomembno je poiskati načine, kako lahko v Evropi živimo kot sosedje, brez nasilja in človeškega trpljenja.

Po mnenju nadškofa Welbyja je pomembno poiskati načine, kako lahko v Evropi živimo kot sosedje, brez nasilja in človeškega trpljenja. Cerkve bi si morale po besedah anglikanskega primasa prizadevati izključno za mir in storiti vse, »da politikom omogočijo zagotavljanje svobode in pravic vseh ljudi v Ukrajini«.

Papež Frančišek in nadškof Welby. FOTO: Vatican Media (arhivski posnetek)

Welby je moskovskega patriarha pozval, naj se mu pridruži pri javni podpori miru. Nadškof je poudaril, da bosta on sam in Anglikanska cerkev v Združenem kraljestvu storila vse, kar je v njihovi moči, da bi pomagala beguncem.

Oba verska voditelja sta poudarila, da je treba čim prej doseči trajen mir, ki temelji na pravičnosti.

Oba verska voditelja sta poudarila, da je treba čim prej doseči trajen mir, ki temelji na pravičnosti, je še zapisano v sporočilu za javnost, strinjala pa sta se tudi, da bosta ostala v stiku. Pred tem je Kiril že nekajkrat javno opravičeval rusko invazijo na Ukrajino in zanjo okrivil Zahod.

Nalaganje
Nazaj na vrh