Zapri
Iskanje

Anketa: Zaskrbljenost glede Ukrajine in rasti cen narašča

Za vas piše:
A. R.
Objava: 23. 05. 2022 / 12:34
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2022 / 12:55
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Anketa: Zaskrbljenost glede Ukrajine in rasti cen narašča

Anketa: Zaskrbljenost glede Ukrajine in rasti cen narašča
Zaradi vojne v Ukrajini je zelo zaskrbljenih 60 odstotkov vprašanih. FOTO: Tatjana Splichal
Zaskrbljenost prebivalcev glede vojne v Ukrajini še vedno narašča. Ob tem ljudi vedno bolj skrbi, da se bodo zaradi vojne povečale cene osnovnih življenjskih potrebščin, energentov in da se bomo znašli v humanitarni krizi, kažejo rezultati javnomnenjske raziskave Mediane.

Porast cen pričakuje 92 odstotkov vprašanih, porast cen osnovnih življenjskih potrebščin pa kar 94 odstotka vprašanih. Za primerjavo, pretekli mesec je dvig cen predvidevalo 90 odstotka sodelujočih.

Delež tistih prebivalcev Slovenije, ki pričakujejo, da se bo zaradi vojne v Ukrajini zmanjšala varnost Evrope na splošno, je še vedno okrog 56-odstoten, nekolikšen porast pa ugotavljajo tudi za trditev, da se bomo znašli v humanitarni krizi, in sicer s 44 odstotkov v aprilu na 47 odstotkov v mesecu maju. Delež anketirancev, ki menijo, da vojna za prebivalce Slovenije ne bo imela nobenih negativnih učinkov, ostaja pod odstotkom.

Zaradi vojne v Ukrajini je zelo zaskrbljenih 60 odstotkov vprašanih - maja je bil ta delež 63 odstoten. Zaskrbljenost zaradi epidemije koronavirusa, se že nekaj mesecev vrti okrog tretjine vprašanih. Takšnih, ki menijo, da se druge države s koronavirusom spopadajo bolje od Slovenije, je še vedno približno 35 odstotkov, tistih, ki jim je izbruh koronavirusa bolj pomagal ceniti tisto, kar imajo, pa je 48 odstotkov.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh