Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Aplikacija za molitvene namene

Objava: 04. 03. 2016 / 12:12
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Aplikacija za molitvene namene

Mobilno aplikacijo »Click to pray« je zasnovala svetovna molitvena mreža »apostolat molitve«.

Te dni bo izšla prenovljena različica aplikacije, ki uporabnikom pomaga moliti po mesečnih namenih papeža Frančiška in jim obenem omogoča tudi prositi za molitev ali pa moliti po namenih drugih. Gre za mobilno aplikacijo Click to pray, ki sicer obstaja že od novembra 2014 in jo je zasnovala svetovna molitvena mreža apostolat molitve, v sodelovanju z agencijo La Machi.



Novo digitalno platformo so včeraj predstavili na sedežu Radia Vatikan v okviru pobude 24 ur za Gospoda, v kateri so bile cerkve v škofijah po vsem svetu odprte za evharistično češčenje in spovedovanje, z namenom, da bi izrazili nujnost molitve.

»Na začetku je šlo za pobudo, namenjeno mladim iz apostolata molitve na Portugalskem«, je v pogovoru za Radio Vatikan pojasnil p. Frederic Fornos, direktor apostolata molitve. Že takrat je imela aplikacija preko 80.000 uporabnikov. Med pripravami na jubilej usmiljenja se je tako porodila zamisel, da bi jo preoblikovali v mednarodno aplikacijo, namenjeno vsem. Tako namreč romarjem lahko pomaga skupaj s papežem moliti za velike izzive človeštva in cerkvenega poslanstva.

P. Fornos je še povedal, da je aplikacija razen za mobilne telefone uporabna tudi na družbenih omrežjih. Vsebuje namreč novice in blog, zaenkrat v portugalskem, španskem, francoskem in angleškem jeziku. Prihodnje leto bo predvidoma na razpolago še v italijanščini, kasneje pa tudi v kitajskem, indonezijskem, korejskem in drugih jezikih.

Poleg bistvenega, splošnega molitvenega namena in namena za evangelizacijo bo aplikacija nudila tri molitve na dan: jutranjo molitev z Jezusom, da bi se v življenje podali z Gospodom in v občestvu s celotno Cerkvijo; kratko molitev sredi dneva, da bi bili bolj odprti za Svetega Duha; in nazadnje še večerno molitev, da bi ob koncu dneva skupaj z Gospodom pogledali, kako smo bili razpoložljivi za Kristusovo poslanstvo.

Na voljo bo tudi možnost, da uporabniki napišejo lastno molitev ali molitveni namen ter prosijo druge, da bi molili skupaj z njimi. Mogoče bo prejemati tudi komentarje o poti srca in o duhovni poti, ki jih bo pripravil apostolat molitve.

Novo aplikacijo pozna tudi papež Frančišek. Po besedah p. Fornosa mu je bila predstavljena avgusta lani med avdienco za člane Mladinskega evharističnega gibanja. Papežu je bila aplikacija všeč, prav zato, ker osebam, ki to želijo, omogoča lažjo molitev v občestvu z njim za skrbi, ki jih ima za svet in za Cerkev. Pobudo je tako podprl in spodbudil njeno nadaljnje širjenje.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh