Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Argentinski maturanti na obisku Družine [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 20. 07. 2021 / 19:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2021 / 20:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Argentinski maturanti na obisku Družine [VIDEO]
Mladi počasi zaključujejo obisk v Sloveniji. FOTO: Družina

Argentinski maturanti na obisku Družine [VIDEO]

Maturanti Slovenskega srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka RAST 50 iz Argentine, ki te dni zaključujejo pettedenski obisk Slovenije, so danes obiskali tudi Družino.

Poslanstvo in delo Družine so jim z različnih zornih kotov predstavili Lojze Grčman, Klemen Čeligoj in direktor Družine Tone Rode. Poleg obiska naše medijske hiše jih je danes gostila tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch.

Zvesti izročilu

Ministrica jim je položila na srce naj ostanejo zvesti slovenskemu narodu, slovenski besedi in ohranjajo dediščino svojih dedkov in pradedkov. Srečanje so mladi popestrili tudi z delčkom iz njihovega nastopa, ki ga vsaka skupina Rasti pripravi za obisk v Sloveniji.

Na praznovanju 30-letnice Slovenije

50. jubilejno RAST sestavlja 17 mladih rojakov slovenskih korenin. Mnogo let so sobote namenili uram slovenščine, kulture in zgodovine, v zadnjem letniku pa so se odpravili v kraje svojih (pra)dedkov in (pra)babic. Slovenijo so obiskali le nekaj dni pred njeno 30-letnico, ki je bila dolga leta velika želja naših rojakov, ki so svoj drugi dom našli v Argentini. K njeni ustanovitvi, priznanju in uveljavitvi so tudi sami dejavno in z vsemi svojimi močmi prispevali.

Nalaganje
Nazaj na vrh