Zapri
Iskanje

Asiška škofija podeljuje nagrado za trajnostne podjetniške ideje

Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 07. 2021 / 17:28
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2021 / 17:34
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Asiška škofija podeljuje nagrado za trajnostne podjetniške ideje

Asiška škofija podeljuje nagrado za trajnostne podjetniške ideje
Z nagrado v vrednosti do 50.000 evrov želijo spodbuditi predvsem mlade podjetnike FOTO: Tatjana Splichal
Italijanska škofija Assisi-Nocera letos že drugič podeljuje mednarodno »nagrado Frančiška Asiškega in Carla Acutisa za bratsko gospodarstvo«.

Z nagrado v vrednosti do 50.000 evrov želijo spodbuditi predvsem mlade, da bi se v še večji meri posvetili trajnostnemu podjetništvu ter da bi udejanjali svoje ustvarjalne zamisli in projekte v prid ubogim in zapostavljenim. Kot poroča avstrijski Kathpress, je cilj nagrade »na produktiven način spodbujati mlade, da bodo združili svoje moči in kot pobudniki sprememb udejanjali konkretne in tehtne projekte.

Nagrado so poimenovali po asiškem ubožcu in mladem katoličanu bl. Carlu Acutisu (1991-2006).

Ideja za nagrado izvira iz pobude »Frančiškova ekonomija«, ki so jo lani s skupnimi močmi začeli izvajati Frančiškovi bratje v Assisiju in Vatikan. Smisel te pobude je spodbujanje družbeno in okoljsko trajnostnega gospodarjenja v duhu sv. Frančiška Asiškega. Prijave za podelitev nagrade za leto 2022 zbirajo do 31. oktobra letos. Nagrado so poimenovali po asiškem ubožcu in mladem katoličanu Carlu Acutisu (1991-2006), ki je bil lansko leto razglašen za blaženega.

Nalaganje
Nazaj na vrh