Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Asiške jaslice iz kamnov porušene bazilike v Norciji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 12. 2016 / 07:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Asiške jaslice iz kamnov porušene bazilike v Norciji

Nocojšnjega blagoslova se udeležuje tudi betlehemska županja.

Letošnje jaslice v Assisiju so postavljene iz kamnov benediktinske bazilike v italijanskem mestu Norcia, ki jo je do tal porušil uničujoči potres v osrednji Italiji. S tem želijo bratje minoriti, skrbniki bazilike sv. Frančiška, spomniti na vse žrtve naravne katastrofe. Jaslice bodo obiskovalcem predstavljene nocoj, blagoslova pa se bodo udeležili tudi predstavniki Norcie, Vatikana in mesta Betlehem. Italijanska televizija bo slovesnost neposredno prenašala. Lansko leto so asiški minoriti kot okvir prizora Jezusovega rojstva uporabili begunski čoln z Lampeduse.



14 metrov visoko božično drevo pred baziliko sv. Frančiška letos prihaja iz Valnerine, doline v italijanski pokrajini Umbriji, ki jo je prav tako močno prizadel letošnji potres. Razmeroma nov običaj, da različne italijanske pokrajine na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja darujejo božično drevo za osrednjo asiško baziliko, naj bi poudarjal povezanost pokrajin s svetim Frančiškom (1181/81-1226) kot zavetnikom Italije.

Na nocojšnji slovesnosti pričakujejo tudi Vero Baboun, županjo Jezusovega rojstnega kraja Betlehema. V imenu Vatikana v Assisi prihaja kardinal Peter Turkson, papežev pooblaščenec za vprašanja človekovih pravic in razvoja.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh