Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Assisi: septembra znova srečanje Frančiškova ekonomija

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 23. 03. 2022 / 11:13
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2022 / 11:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Assisi: septembra znova srečanje Frančiškova ekonomija
Srečanje je predvideno med 22. in 24. septembrom letos. FOTO: Vatican Media

Assisi: septembra znova srečanje Frančiškova ekonomija

V Assisiju v letošnjem septembru znova prirejajo srečanje Frančiškova ekonomija (The Economy of Francesco), na katerega se je doslej prijavilo že približno sto udeležencev iz okoli 70 držav.

Srečanje je predvideno med 22. in 24. septembrom, poroča Radio Vatikan, namen dogodka, ki je nastal na pobudo papeža Frančiška, pa je povezovanje mladih ekonomistov in podjetnikov, ki želijo skupaj premišljevati o novem načinu razumevanja ekonomije in ob tem slediti duhu sv. Frančiška Asiškega ter smernicam papeževe okoljske okrožnice Hvaljen, moj Gospod

V središču razprav bodo pomembne teme, kot so delo, finance, vzgoja in izobraževanje ter umetna inteligenca.

V ospredju bo tudi vsebina družbene okrožnice Vsi smo bratje in njeno vnašanje v vsakdanje družbeno življenje. V središču razprav bodo pomembne teme, kot so delo, finance, vzgoja in izobraževanje ter umetna inteligenca. Prijave na srečanje v Assisiju so odprte do 31. marca 2022 na tej povezavi.

»Naš sistem se je zmotil«

Po besedah asiškega nadškofa Domenica Sorrentina se »samo z vlaganjem v skupno ekonomijo, ki je pozornejša do človeka kot do denarja, postavljajo temelji za izgradnjo sveta, manj neuravnoteženega ter manj izpostavljenega napetostim, sporom in vojnam«. V zadnjih dveh letih so zaradi epidemije koronavirusne bolezni srečanje Frančiškova ekonomija organizirali v spletni obliki, nadškof Sorrentino, predsednik organizacijskega odbora, pa ob tem dodaja, kako danes čutimo težo vojne v Ukrajini, ki po njegovih besedah dokazuje, »da se je naš sistem zmotil«.

Mladi ne želijo pobegniti in se zapreti vase, ampak si prizadevati za resnično skupno dobro.

Temu pritrjuje tudi Luigino Bruni, strokovnjak za politično zgodovino in prav tako del organizacijske skupine: »Ti izzivi človeštva nam govorijo, da potrebujemo novo ekonomijo, trajnostno za planet, človeške odnose in pravičnost. Mladi ne želijo pobegniti in se zapreti vase, ampak si prizadevati za resnično skupno dobro.«

Nalaganje
Nazaj na vrh