Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avstrijski kancler danes na srečanje s Putinom

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 10. 04. 2022 / 18:46
Oznake: Vojna, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.04.2022 / 07:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Avstrijski kancler danes na srečanje s Putinom
Nehammer se je včeraj srečal z ukrajinskim predsednikom Zelenskim. FOTO: Twitter Karl Nehammer

Avstrijski kancler danes na srečanje s Putinom

Avstrijski kancler Karl Nehammer je na spletnem omrežju Twitter sporočil, da se bo danes v Moskvi sestal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Čeprav je Avstrija vojaško nevtralna, »imamo jasno stališče do ruske agresije proti Ukrajini,« je zapisal.

»To se mora nehati. Ukrajina potrebuje humanitarne koridorje, premirje in celovito preiskavo vojnih zločinov,« je nadaljeval avstrijski kancler.

Kot je še dodal, je o tem vnaprej obvestil predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, predsednik Sveta Charlesa Michela, nemškega kanclerja Olafa Scholza, turškega predsednika Erdogana in ukrajinskega predsednika Zelenskega.

Želja po dialogu

Avstrijski kancler je na Dunaju predstavnikom sedme sile povedal, da želi spodbuditi dialog med Ukrajino in Rusijo. Med pogovori s Putinom bo odprl tudi vprašanje vojnih zločinov, ki naj bi jih ruske sile zagrešile v Ukrajini, navaja STA, ki se pri tem sklicuje na avstrijsko tiskovno agencijo APA.

Že v soboto z Zelenskim

Nehammer se je sicer v soboto v Kijevu že srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, ki se je Avstriji zahvalil za podporo. Nevtralna Avstrija sicer Ukrajine ne more oskrbeti z orožjem, pomaga pa ji s tehničnimi sredstvi, med drugim je Ukrajini namenila 20 reševalnih vozil.


Nalaganje
Nazaj na vrh