Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moskva: srečanje Kirila I. in vatikanskega nuncija d'Aniella

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 03. 2022 / 11:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.03.2022 / 11:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Moskva: srečanje Kirila I. in vatikanskega nuncija d'Aniella
Kiril I. in papež Frančišek sta se leta 2016 srečala na Kubi. FOTO: Vatican Media

Moskva: srečanje Kirila I. in vatikanskega nuncija d'Aniella

Ruski pravoslavni patriarh Kiril I. se je v Moskvi srečal z nadškofom Giovannijem d'Aniellom, papeškim nuncijem v Rusiji.

Visoka cerkvena predstavnika sta se pogovarjala tudi o ruski vojni v Ukrajini, poroča avstrijski Kathpress. V izjavi za javnost Ruske pravoslavne cerkve so po srečanju navedli patriarhove besede, da »poskušajo zavzeti mirotvorno stališče, tudi v luči trenutnega spora«. Cerkev ne more biti »soudeleženka v sporu«, ampak »le mirotvorna sila«.

Cerkev ne more biti soudeleženka v sporu, ampak le mirotvorna sila.

Po besedah moskovskega patriarha je »zmerno in modro stališče Svetega sedeža do številnih mednarodnih vprašanj« v skladu z odnosom Ruske pravoslavne cerkve. Zelo pomembno je, da se krščanske cerkve »ne zapletejo v kompleksne, nasprotujoče si težnje, ki so danes na mednarodnem dnevnem redu«.

Zelo pomembno je, da se krščanske cerkve ne zapletejo v kompleksne, nasprotujoče si težnje, ki so danes na mednarodnem dnevnem redu.

Kiril I. je spregovoril tudi o dobrih odnosih med Rusko pravoslavno in Rimskokatoliško cerkvijo, ki so odprli možnosti za sodelovanje na številnih področjih. Omenil je svoje osebno srečanje s papežem Frančiškom v Havani leta 2016, »ki je nedvomno odprlo novo stran v zgodovini naših odnosov«. Obenem je priznal »pomemben papežev prispevek k ustvarjanju miru in spodbujanju pravičnosti med ljudmi«.

Nalaganje
Nazaj na vrh