Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bavarska se pripravlja na Benediktovih 90

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 01. 2017 / 07:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bavarska se pripravlja na Benediktovih 90

Marktl am Inn pripravlja posebno razstavo v Ratzingerjevi rojstni hiši.

Rojstna hiša upokojenega papeža Benedikta XVI. v bavarskem mestecu Marktl am Inn na velikonočno nedeljo znova odpira svoja vrata. 16. aprila letos namreč nekdanji voditelj katoliške Cerkve obhaja 90. rojstni dan. V načrtu je posebna razstava z naslovom »Ne še v polni luči«, na kateri bodo predstavili misli Josepha Ratzingerja o rojstvu in krstu, kot so sporočili na svoji spletni strani.

Leta 1927 je bil 16. april velika sobota, ko se je Benedikt XVI. rodil kot tretji otrok žandarja Josepha Ratzingerja in njegove žene Marije. Še istega dne je novorojeni deček v župnijski cerkvi sv. Osvalda prejel zakrament svetega krsta s pravkar blagoslovljeno velikonočno vodo.

Obiskovalce rojstne hiše bo pričakala tudi razstava del münchenskega umetnika Josefa Henselmanna. Leta 1963 rojeni Henselmann je študiral kiparstvo na Akademiji upodabljajočih umetnosti v Münchnu in v Carrari in študij zaključil z odliko. Leta 2000 je ustvarjal v newyorškem ateljeju ter med leti 2003 in 2012 deloval kot profesor na univerzi v Bangaloreju. Eno izmed njegovih del je tudi relief Benedikta XVI. na münchenski stolnici.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh