Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Beltinci: Rozikinih 100 let v Domu Janka Škrabana

Za vas piše:
Jože Žerdin
Objava: 30. 08. 2023 / 12:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.08.2023 / 12:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Beltinci: Rozikinih 100 let v Domu Janka Škrabana
Slavljenka je od sreče potočila nekaj solz, nato pa zarezala v okusno slavnostno torto. FOTO: arhiv Doma Janka Škrabana

Beltinci: Rozikinih 100 let v Domu Janka Škrabana

V domu Janka Škrabana v Beltincih bilo v torek, 29. avgusta, zelo veselo: stanovalka doma Roza Pavel, po domače Rozika, je praznovala častitljivi jubilej, svoj 100. rojstni dan.

V prostorih doma se je v ta namen zbralo veliko njenih sostanovalk in sostanovalcev, zaposlenih v domu in njena prijateljica Pavla Šabec, ki so ji ob visokem jubileju čestitali. Čestitke in najboljše želje ob visokem jubileju ji je v imenu stanovalcev izrekla Rozalija Hrovatič in ji podarila lično kvačkano vrtnico, v imenu doma pa ji je direktorica Doma Janka Škrabana Gabrijela Jakob izročila šopek cvetja. 

Slavljenki je v imenu doma šopek cvetja izročila direktorica Gabrijela Jakob. FOTO: arhiv Doma Janka Škrabana

Slavljenka je od sreče potočila tudi nekaj solz, nato pa zarezala v okusno slavnostno torto. Vsi skupaj smo s šampanjcem nazdravili njenemu visokemu jubileju in ji zaželeli še na mnoga leta. Praznovanje je popestril domski zborček, ki je zapel nekaj njenih najljubših pesmi, zapeli so ji tudi zaposleni v domu, na harmoniko pa sta ji zaigrala mlada učenca Glasbene šole Beltinci, Erik in Blaž. 

100-letna Roza Pavel. FOTO: arhiv Doma Janka Škrabana

Rozika je prva stanovalka Doma Janka Škrabana, ki je v domu praznovala tako visok osebni jubilej. Rodila se je 29. avgusta 1923 v Beltincih, življenjska pot pa jo je zgodaj zanesla v Kamnico pri Mariboru. Pred nekaj manj kot dvema letoma se je Rozika vrnila v domači kraj, kjer v Domu Janka Škrabana preživlja jesen življenja.

Rozika je prva stanovalka Doma Janka Škrabana, ki je v domu praznovala tako visok osebni jubilej. FOTO: arhiv Doma Janka Škrabana

Kupi v trgovini

Stoletna riba Alba
Za otroke
17,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh