Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Benedikt ne obžaluje svojega odstopa«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 02. 2014 / 11:03
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Benedikt ne obžaluje svojega odstopa«

»Benedikt ne obžaluje svojega odstopa«

Msgr. Georg Ratzinger zagotavlja, da je njegov mlajši brat povsem prepričan v pravilnost svoje odločitve za odstop s papeškega položaja.

Msgr. Georg Ratzinger, starejši brat upokojenega papeža Benedikta XVI., v nedavnem pogovoru za medije zagotavlja, da je njegov mlajši brat povsem prepričan v pravilnost svoje odločitve za odstop s papeškega položaja, za kar se je odločil zaradi pešanja in pomanjkanja telesnih zmogljivosti.

»Moj brat nikakor ne obžaluje odločitve, ki jo je sprejel pred letom dni«, je msgr. Ratzinger povedal v pogovoru za knjigo z naslovom »Moj brat, papež« nemškega časnikarja Michaela Hesemanna. »Povsem jasno razume naloge in vloge, ki naj bi jih izpolnil, odločitev izpred leta dni pa je bila jasna in v celoti velja tudi danes.«

Msgr. Ratzinger, izvedenec za cerkveno glasbo, pri svojih devetdesetih letih mirno živi v svoji rezidenci v nemškem Regensburgu. Ob obujanju spominov na konklave leta 2005 pove, kako je bil njegov brat, takrat še kardinal Ratzinger, »povsem obupan«, da ob morebitni izvolitvi ne bo več imel časa za razvoj svojih teoloških študij, kar je počel z veliko strastjo in kar ga je tudi privedlo do položaja prefekta Kongregacije za nauk vere.

Devet let po izvolitvi Benedikt XVI. kljub še vedno natrpanem urniku znova najde čas za študij in glasbo, dve njegovih največjih strasti. »Moj brat je odličnega zdravja, vzame si tudi čas za počitek, čeprav mu potem zmanjkuje časa za vse druge stvari, ki bi jih še želel opraviti, denimo za igranje klavirja ali sprejemanje telefonskih klicev, saj ima še vedno veliko obiskov in avdienc«, pojasnjuje Georg Ratzinger in dodaja, da njegov brat nadaljuje s študijem teologije, ne more pa potrditi, ali nekdanji papež piše svoje spomine.

Brata sta bila med seboj vedno zelo tesno povezana, še pojasni nekdanji regensburški kapelnik. Skupaj sta odraščala, skupaj obiskovala semenišče, skupaj sta prejela duhovniško posvečenje. Nadaljujeta tudi s tradicijo vsakoletnega krajšega pomladnega oddiha v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu.

»V svoji sobi imam tudi drugi telefon, katerega številko pozna le on«, pove msgr. Ratzinger. »Če zazvoni tisti telefon, vem, da me kliče brat, papež.«

Vir: CNA

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh