Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. bo obhajal božič ob glasbi »stolnih vrabčkov«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 12. 2021 / 09:22
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.01.2023 / 06:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Benedikt XVI. bo obhajal božič ob glasbi »stolnih vrabčkov«
Upokojeni papež Benedikt XVI. FOTO: Vatican Media

Benedikt XVI. bo obhajal božič ob glasbi »stolnih vrabčkov«

Pri upokojenem papežu Benediktu XVI. v božičnem času odzvanja glasba »regensburških stolnih vrabčkov«.

»Brez te zgoščenke zanj ni čisto pravega božiča,« je v pogovoru za nemške medije zaupal nadškof Georg Gänswein, osebni tajnik Benedikta XVI. Znameniti deški zbor, »Regensburger Domspatzen«, je v letih med 1964 in 1994 vodil papežev brat Georg Ratzinger (1924-2020), duhovnik in glasbenik.

Upokojeni papež praznik Jezusovega rojstva obhaja v ožjem krogu prijateljev v samostanu Mater Ecclesiae v Vatikanu.

Upokojeni papež sicer praznik Jezusovega rojstva obhaja v ožjem krogu, v družbi šestih oseb, je še pojasnil nadškof Gänswein. Poleg njega se Benediktu XVI. v samostanu Mater Ecclesiae pridružijo še redovnice, ki tam skrbijo za gospodinjstvo.

Benedikt XVI. s pokojnim bratom Georgom. FOTO: Vatican Media

Nadškof Gänswein je v pogovoru še zaupal, da v samostanu postavijo božično drevo, v vsaki sobi pa tudi različne jaslice. Med njimi so tudi tiste, ki jih je med svojim zadnjim obiskom v Rimu Benediktu XVI. prinesel regensburški škof Rudolf Voderholzer. »To je bilo napovedano presenečenje. Ampak ga je zelo razveselilo, kajti jaslice so nekaj posebnega, z zasneženo streho.« Na prazničnem jedilniku bodo seveda različni priboljški, ki jih ima upokojeni papež najraje; poleg sodijo tudi božične slaščice.

Upokojeni papež ima rad tradicionalne nemške božične slaščice.

Dokler je bil Georg Ratzinger še živ, je po tistem, ko je bil njegov mlajši brat imenovan za papeža, božične praznike redno preživljal v Vatikanu. »Da manjka, je povsem jasno, ampak vsi se zavedamo: v veri je še vedno med nami,«, je dejal Gänswein. Glede zdravstvenega stanja 94-letnega Benedikta je nadškof še pojasnil, da je »stabilno šibko, razum pa mu hvala Bogu deluje še 100-odstotno – in to je najpomembnejše«. Predvsem pa Benedikt XVI. ni izgubil svojega smisla za humor.

FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Benedikt XVI., Zadnji pogovori
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh