Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. in Al-Nasser v pogovorih o Siriji

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 19. 06. 2012 / 07:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. in Al-Nasser v pogovorih o Siriji

Papež je v avdienco sprejel katarskega diplomata Nassirja Abdulaziza Al-Nasserja, predsednika 66. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov.

Papež Benedikt XVI. se je s predsednikom 66. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, katarskim diplomatom Nassirjem Abdulazizom Al-Nasserjem, pogovarjal o svetovni krizi, predvsem o razmerah v Siriji. Na avdienci v Vatikanu, sveti oče se je s katarskim diplomatom srečal minuli petek, sta sogovornika razpravljala o vprašanju, kako lahko Generalna skupščina Organizacije združenih narodov prispeva k reševanju sporov predvsem v deželah Bližnjega Vzhoda in Afrike in na kakšen način lahko pomaga pri reševanju zapletenega položaja, v katerem so se posledično znašli številni ljudje.

Benedikt XVI. in Al-Nasser sta izpostavila tudi pomemben prispevek katoliške Cerkve za mir in razvoj v svetu, ter pomen sodelovanja med verstvi in kulturami.

Al-Nasser, predsednik 66. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, se je po srečanju s papežem sestal še z vatikanskm državnim tajnikom kardinalom Tarcisiem Bertonejem in z vatikanskim zunanjim ministrom nadškofom Dominiqueom Mambertijem.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh