Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. kritičen do sveta družbenih medijev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 09. 2017 / 08:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. kritičen do sveta družbenih medijev

Upokojeni papež: medijsko srečevanje nas odvrača od osebne bližine.

Upokojeni papež Benedikt XVI. je kritičen do sodobnih »družbenih medijev«. »Medijsko srečevanje nas ne povezuje, ampak nas odvrača od osebne bližine«, je nekdanji cerkveni voditelj zapisal v pozdravnem nagovoru ob odkritju obeležja v spomin na njegov obisk v Regensburgu pred enajstimi leti, ki ga je v torek v tem bavarskem mestu prebral njegov osebni tajnik, nadškof Georg Gänswein.



Spomenik na trgu pred regensburško cerkvijo sv. Jakoba je v obliki stilizirane hiše iz brona, ki stoji na podstavku iz črnega granita. Na njem je podoba zavetnice Bavarske in odlomki iz pridig in nagovorov Benedikta XVI. ob obisku v Regensburgu.

Upokojeni papež je v pozdravnem nagovoru zapisal, kako je bil sprva malce presenečen, da so v spomin na njegov obisk izbrali podobo hiše. »Toda bolj ko razmišljam o tem, vse bolj primerna se mi zdi ta rešitev.« Benedikt XVI. je spomnil na geslo svojega obiska na Bavarskem leta 2006 – »Kdor veruje, ni sam« - in hiša po njegovem mnenju predstavlja nasprotje zapuščenosti, osamljenosti, ki danes grozi toliko ljudem.

»Sredi dobe medijev, ko noben človek na videz ni več sam, ampak je nenehno v najrazličnejših stikih, se zdi, da je onemogočeno ravno to univerzalno sožitje, resnično srečevanje med menoj in teboj, od srca do srca«, razmišlja Benedikt XVI. Hiša pa kaže na resnično sožitje, »v katerem drug z drugim delamo, sedamo k mizi, si med seboj delimo veselje in žalost«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh