Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Benedikt XVI. ne pride več na Bavarsko«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 06. 2014 / 08:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Benedikt XVI. ne pride več na Bavarsko«

Predsednik bavarske vlade Seehofer v Vatikanu obiskal upokojenega papeža: »Benedikt XVI. je spočit in duhovit«.

Upokojeni papež Benedikt XVI. (2005-2013) ne bo več obiskal svoje bavarske domovine, je včeraj po obisku pri svojem znamenitem rojaku v Vatikanu sporočil predsednik bavarske vlade Horst Seehofer. »Dejal je, da si je sam določil pravilo: zdaj je menih, in tega pravila ne želi prekršiti«, je pojasnil Seehofer.



Benedikt XVI. pa je po besedah bavarskega politika temeljito poučen o političnem dogajanju na Bavarskem. Ko je beseda nanesla na volilno zmago Krščansko-socialne unije v lanskem septembru, je upokojeni papež »kot iz pištole« brž odvrnil: »Toda na evropskih volitvah so bile stvari malce drugačne, gospod predsednik.«

Seehofer je navdušen nad duhovno zbranostjo 87-letnega rojaka. »Izredno priseben je«, je poudaril predsednik bavarske vlade. Tudi zdravstveno stanje nekdanjega cerkvenega voditelja je glede na njegovo starost povsem zadovoljivo.

V zasebnem pogovoru je bil Benedikt XVI. po besedah bavarskega politika »spočit in tudi duhovit. Še vedno je povsem prepričan v pravilnost svoje odločitve glede odstopa s papeškega položaja«, je pojasnil Seehofer, ki se je z nekdanjim papežem nazadnje srečal februarja 2013.

Predsednik bavarske vlade je Benedikta XVI. obiskal po avdienci pri papežu Frančišku, ki je politika Krščansko-socialne unije sprejel včeraj dopoldne v apostolski palači. Voditelja deželne vlade so spremljali še nekateri deželni politiki.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh