Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. obhaja 91. rojstni dan

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 04. 2018 / 07:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.04.2018 / 11:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Benedikt XVI. obhaja 91. rojstni dan

Benedikt XVI. obhaja 91. rojstni dan

Brat Georg Ratzinger je v Vatikan na »družinsko srečanje« pripotoval že pred tednom dni.

Upokojeni papež Benedikt XVI. bo svoj 91. rojstni dan, ki ga praznuje danes, obhajal v ozkem krogu. Njegov brat, 94-letni Georg Ratzinger, je v Vatikan pripotoval že pred tednom dni. Po besedah osebnega tajnika Benedikta XVI., nadškofa Georga Gänsweina, je to zanj »najlepše rojstnodnevno darilo«. Papež Frančišek bo prav tako voščil svojemu predhodniku, ni pa še jasno, ali bo to storil osebno.



Nekdanji papež je praznični dan kot običajno začel z jutranjim bogoslužjem. Opoldne ga bodo na mizi pričakale najljubše jedi, ki pa zaenkrat ostajajo skrivnost. Že v preteklih dneh je Benedikt XVI. prejel številna voščila in darove, je povedal nadškof Gänswein, tudi od njega samega in redovnic, ki skrbijo za upokojenega papeža. Sicer pa bo današnje slavje »zgolj družinsko, v ožjem krogu, nič velikega,« je pojasnil Gänswein.

Ob okroglem jubileju, lansko leto je Benedikt XVI. dopolnil 90 let, so v Vatikan pripotovali tedanji predsednik bavarske vlade Horst Seehofer s spremstvom. Svojega rojaka so obiskali dan po rojstnem dnevu, saj smo 16. aprila 2017 obhajali veliko noč. Največji krščanski praznik je Benedikt XVI. preživel mirno in v družbi brata Georga.

Joseph Ratzinger se je rodil 16. aprila 1927 v bavarskem kraju Marktl am Inn. Leta 2005 je bil izvoljen za naslednika Janeza Pavla II. (1978-2005). 28. februarja 2013 je Benedikt XVI. kot prvi papež sodobnega časa prostovoljno odstopil s položaja. Svojo odločitev je utemeljil s pojasnilom, da ga zapuščajo telesne in duševne moči. Po odstopu se je umaknil z oči javnosti, živi pa v nekdanjem samostanu v Vatikanskih vrtovih.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Facebook

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh