Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. obhajal bogoslužje z nekdanjimi študenti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 08. 2014 / 08:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Benedikt XVI. obhajal bogoslužje z nekdanjimi študenti

Benedikt XVI. obhajal bogoslužje z nekdanjimi študenti

Okoli 40 Ratzingerjevih študentov je minuli konec tedna zasedalo na srečanju v Castel Gandolfu.

Ob sklopu letošnjega srečanja Ratzingerjevega študijskega krožka je upokojeni papež Benedikt XVI. (2005-2013) z udeleženci obhajal slovesno bogoslužje. 87-letni nekdanji profesor je včeraj dopoldne daroval sveto mašo v cerkvi kolegija Tevtonik v Vatikanu.



Okoli štirideset nekdanjih študentov in študentk profesorja Ratzingerja je minuli konec tedna zasedalo na rednem letnem srečanju v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu. Tema letošnjega srečanja je bila teologija križa, gostujoči predavatelj pa bonski dogmatik Karl-Heinz Menke. Podobno kot lani se Benedikt XVI. tudi letošnjih predavanj in razprav ni osebno udeležil.

Ratzingerjev študijski krožek se tradicionalno sestaja v stavbi Centro Mariapoli v Castel Gandolfu. Krožek je bil ustanovljen leta 1977, od leta 1978 do 2013 pa se je vsako leto sestajal s svojim profesorjem in predavateljem, ki je bil po akademski karieri najprej imenovan za münchenskega nadškofa, nato kardinala v Vatikanu, nazadnje pa je bil izbran za papeža. Benedikt XVI. je na teh srečanjih redno dejavno posegal v razpravo svojih nekdanjih študentov. Teološkemu krožku pripadajo nekdanji doktoranti in habilitanti iz akademskega obdobja profesorja Ratzingerja na univerzah v Bonnu, Münstru, Tübingenu in Regensburgu.

Vir: Kathpress / RV
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh