Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. »pomirjen z Bogom, s seboj in s svetom«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 03. 2016 / 09:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. »pomirjen z Bogom, s seboj in s svetom«

Nadškof Gänswein: upokojeni papež je »kot sveča, ki počasi in mirno dogoreva«.

Pri upokojenem papežu Benediktu XVI. (2005-2013) po besedah njegovega osebnega tajnika, nadškofa Georga Gänsweina, staranje počasi napreduje. Duhovno je skoraj 89-letni nekdanji papež povsem čuječ, vedoželjen, in z zanimanjem spremlja življenje Cerkve ter dogajanje po svetu, kot je nadškof Gänswein dejal v pogovoru za italijansko revijo BenEssere. Toda, je dodal, »Benedikt XVI. je kakor sveča, ki počasi in mirno dogoreva, kot se dogaja še marsikomu med nami«. Dolgoletni sodelavec nemškega papeža skupaj z njim biva v prostorih nekdanjega samostana v Vatikanskih vrtovih.



Benediktu XVI. težave povzroča le hoja, zato si mora pri premikanju pomagati s hojico, je še povedal Benediktov osebni tajnik. Sicer pa je upokojeni papež »veder, pomirjen z Bogom, s samim seboj in s svetom. Zanima ga prav vse in zvesto ohranja svoj prefinjen smisel za humor«. Še vedno vodi precej obširno korespondenco, prenehal je le s pisanjem knjig, v bistvu pa živi, kot si je vedno želel, življenje meniha. »Moli, bere, posluša glasbo, sprejema obiskovalce in igra klavir.«

Veliko veselje Benediktu XVI. predstavljata tudi njegovi mački Contessa in Zorro, ki živita v samostanskem vrtu in nekdanjega papeža vsak dan »pozdravita«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh