Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. pozdravil »tradicionaliste«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 10. 2014 / 11:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. pozdravil »tradicionaliste«

Bogoslužje s tradicionalnim mašnim obredom so obhajali minuli konec tedna v Petrovi baziliki.

V pozdravnem sporočilu romarjem skupine »Summorum Pontificum« je upokojeni papež Benedikt XVI. (2005-2013) izrazil svoje veselje nad obhajanjem bogoslužja po tradicionalnem mašnem obredu. »Presrečen sem, da lahko Usus antiquus danes v miru obhajamo v naši Cerkvi, predvsem pa sam zadovoljen, da je nad starim mašnim obredom navdušenih toliko mladih, pa tudi veliko izrednih kardinalov«, so papeževe besede povzeli na spletnem portalu The Vatican Insider.



Benedikt XVI. se je skupini zahvalil za povabilo, obenem pa opozoril, da se kot »klavzurni menih« ne more udeleževati tovrstnih javnih bogoslužij, razen če ga nanje povabi papež Frančišek. Bogoslužje po starem mašnem obredniku so v baziliki sv. Petra obhajali minulo soboto. Maševal je kardinal Leo Raymond Burke, ki je upokojenega papeža tudi povabil na slovesnost.

»Summorum Pontificum« je naslov apostolskega pisma upokojenega papeža Benedikta XVI. iz leta 2007. Od objave tega dokumenta je mogoče obhajati bogoslužje po starem obredniku brez posebnega dovoljenja.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh