Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. v pismu sporoča, da je »na romanju Domov«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 02. 2018 / 11:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2018 / 11:49
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. v pismu sporoča, da je »na romanju Domov«

Pismo je namenjeno italijanskemu novinarju Massimu Francu.

Upokojeni papež Benedikt XVI. v enem redkih pisem pojasnjuje, da je v zadnjem življenjskem obdobju kljub počasnemu pešanju telesnih moči obdan »z ljubeznijo in dobroto«, ki si ju nikoli ni mogel niti predstavljati.



»Rečem lahko le, da sem ob počasnem pešanju telesnih moči notranje na romanju Domov«, Benedikt XVI. piše v pismu, ki ga je danes objavil italijanski časnik Corriere della Sera. Kot pravi, je »velika milost, da sem na tem zadnjem koščku poti, ki je včasih malce naporna, obkrožen s tolikšno ljubeznijo in dobroto, ki si ju nikoli nisem mogel niti predstavljati«.

Benedikt je pismo naslovil na italijanskega časnikarja Massima Franca pri časniku Corriere della Sera, ki je bil zadolžen, da upokojenemu papežu ob peti obletnici odstopa s Petrovega sedeža prenese pozdrave in skrbi številnih bralcev dnevnika, ki so spraševali, kako preživlja zadnje obdobje svojega življenja.



Ko je 11. februarja 2013 napovedal svoj odstop, je bil svet resnično pretresen. V Vatikanu so sklicali konklave in 13. marca za rimskega škofa izvolili kardinala Jorgeja Maria Bergoglia, ki je prevzel ime Frančišek.

Corriere della Sera je pismo danes objavil na naslovnici, upokojeni papež pa v njem še zapiše, da je bil ganjen, ker je toliko bralcev časnika »želelo vedeti, kako preživljam to zadnje obdobje svojega življenja«. Tudi zanimanje in skrb bralcev doživlja kot ljubezen, ki jo izkuša, in spremljavo na koncu svoje poti. »Zato si ne morem kaj, da ne bi bil hvaležen in s svoje strani vsem zagotovil svojo molitev«, zaključuje Benedikt XVI.

Vir: CNA / Radio Ognjišče
Foto: Wikimedia Commons / Radio Ognjišče

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh