Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benedikt XVI. znova »spregovoril«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 06. 2016 / 09:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Benedikt XVI. znova »spregovoril«

Italijanski mediji poročajo, da je upokojeni papež napisal prispevek za knjigo o kardinalu Biffiju.

Upokojeni papež Benedikt XVI. (2005-2013) se je znova javil k besedi: kot poročajo italijanski mediji, je napisal prispevek za knjigo o kardinalu Giacomu Biffiju (1928-2015), nekdanjemu bolonjskemu nadškofu. Biffi je bil eden izmed predstavnikov konservativnega krila Italijanske škofovske konference.



Po odstopu konec februarja 2013 Benedikt XVI. redko izraža svoje mnenje v javnosti. Nazadnje je bil marca letos objavljen pogovor z upokojenim papežem, v katerem je prvič podal tudi izjavo o papežu Frančišku. Anekdota, ki je krožila po italijanskih medijih, pravi, da naj bi tedanji kardinal Joseph Ratzinger v konklavu leta 2005 svoj glas oddal kardinalu Biffiju.


Biffi, med leti 1985 in 2003 bolonjski nadškof, je bil »zgledni pastir Božje Cerkve v viharnih časih« in »človek neizmernega poguma, brez strahu, ali je priljubljen ali ne«, v medijih navajajo odlomke besedila upokojenega papeža, v katerem izraža tudi svojo željo, da v Cerkvi »ne bi nikoli primanjkovalo ljudi s takšno človeško veličino«. Knjigo z latinskim naslovom Ubi fides ibi libertas (»Kjer je vera, je tudi svoboda«) so minuli torek predstavili v Bolonji.

Kot pravi anekdota, naj bi Biffi kardinalu, ki je med konklavom 2005 sedel poleg njega, izrazil začudenje, da v vsakem volilnem krogu prejme en glas: »Če izvem, kdo tako vztrajno glasuje zame, obljubim, da jih bo dobil po grbi.« Dotični kardinal naj bi mu odvrnil, da ga je očitno volil Ratzinger in da jih bo zdaj po grbi moral dobiti papež.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh