Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Benediktovih 90 na velikonočno nedeljo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 04. 2017 / 07:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Benediktovih 90 na velikonočno nedeljo

Benediktovih 90 na velikonočno nedeljo

Nadškof Gänswein: Benedikt XVI. bo rojstni dan praznoval v ozkem krogu gostov iz Rima in z Bavarske.

Upokojeni papež Benedikt XVI. bo svoj 90. rojstni dan med velikonočnimi prazniki v Vatikanu obhajal »v ozkem krogu«, kot je v pogovoru za bavarski katoliški Radio Horeb povedal njegov osebni tajnik nadškof Georg Gänswein. Na velikonočno nedeljo, dejanski rojstni dan, je predvideno slovesno bogoslužje, na velikonočni ponedeljek pa je v načrtu slavje z okoli 50 povabljenimi gosti iz Rima in z Bavarske.



Ali se bo slavja udeležil tudi Benediktov starejši brat Georg Ratzinger, zaenkrat še ni znano, potovanje v Rim pa je odvisno od njegovega zdravstvenega stanja. V bavarski delegaciji bodo med drugim predsednik tamkajšnje vlade Horst Seehofer s soprogo, deželni glavar Karl Steininger in županja Pentlinga Barbara Wilhelm.

Ob 90. rojstnem dnevu upokojenega papeža pa je v Vatikanu pred dnevi izšla knjiga z naslovom »Benedikt XVI. – Podobe življenja«. Avtorja dela, ki je izšlo pri založbi Edizioni San Paolo, sta Maria Giuseppina Buonanno in Luca Caruso. Kot poroča Radio Vatikan, gre za privlačno pripoved o poglavitnih postajah človeške in duhovne zgodbe tega »ponižnega delavca v Gospodovem vinogradu«. Spremljajo jo številne, nekatere doslej še neobjavljene fotografije: od otroštva v Nemčiji v tridesetih letih preteklega stoletja, drame vojne in ujetništva, do duhovniške poklicanosti, bleščeče akademske kariere, sodelovanja na drugem vatikanskem koncilu, imenovanja za nadškofa Münchna in Freisinga, umestitve za kardinala, dolgoletnega delovanja kot prefekt Kongregacije za nauk vere ter osmih let pontifikata, zaznamovanega tudi s težkimi trenutki.

Predgovor h knjigi je napisal p. Federico Lombardi, predsednik Vatikanskega sklada Joseph Ratzinger – Benedikt XVI. V uvodu poudarja, da podnaslov Podobe življenja upravičuje obsežno slikovno gradivo, ki spremlja samo besedilo. Obraz protagonista se predstavlja v različnih življenjskih starostih, vedno pa je prepoznaven v svoji istovetnosti in ostrini svojega pogleda, za katerega se zdi, da nas nenehno poziva in nam daje slutiti »globino misli in bistrost duha, ki do nas prihajata preko oči in besed tega človeka in duhovnika«.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh