Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Beograjski nadškof: »Noben otrok ne sme biti žrtev nasilja«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 04. 05. 2023 / 14:17
Oznake: Cerkev, Nesreča, Svet, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2023 / 15:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Beograjski nadškof: »Noben otrok ne sme biti žrtev nasilja«
Beograjski nadškof dr. Ladislav Nemet. FOTO: kc.org.rs

Beograjski nadškof: »Noben otrok ne sme biti žrtev nasilja«

Beograjski nadškof Ladislav Nemet je po včerajšnjem smrtonosnem streljanju v beograjski osnovni šoli, v katerem je bilo ubitih devet oseb, od tega osem učencev, pozval k odločnejšim ukrepom za preprečevanje nasilja v šolah.

»Noben otrok ne bi smel biti žrtev nasilja, še posebej ne v šoli, ki bi morala biti varen in spodbuden prostor za učenje in razvoj,« je po navedbah tiskovne agencije IKA dejal nadškof Nemet.

Nadškof je izrazil »najgloblje sožalje vsem, ki so v tej strašni tragediji izgubili svoje ljubljene otroke«. Staršem, učiteljem, učencem in vsem tistim, ki jih je prizadelo nerazumljivo dejanje 13-letnega dečka, je Nemet zagotovil svoje molitve: »Naj Gospod podeli mir nedolžnim dušam umorjenih učencev in varnostnika, vsem družinam, sorodnikom in prijateljem pa moč in tolažbo v teh težkih trenutkih.«

Nocoj v beograjskih cerkvah prirejajo molitve za vse smrtne žrtve včerajšnjega napada.

Globoko pretresen se je na napad 13-letnika odzval tudi beograjski patriarh Porfirije. Vest o »katastrofi« je sprejel zgrožen in z žalostnim srcem, je voditelj Srbske pravoslavne cerkve zapisal v izjavi za javnost. Dejal je, da moli za ubite otroke, šolsko osebje in njihove družine, ter poudaril, kako je treba vso človeško skrb in pozornost nameniti tudi ranjenim v bolnišnici.

»Vsakogar pozivam, naj stori vse, kar je v njegovi moči, da bi skupaj ustavili in obsodili sleherno nasilje,« je pozval beograjski patriarh. Nocoj v beograjskih cerkvah prirejajo molitve za vse smrtne žrtve včerajšnjega napada.

Mladoletni strelec je sestavil seznam žrtev, ki jih je nameraval napasti. FOTO: zajem zaslona

V streljanju na beograjski osnovni šoli je bilo v sredo zjutraj ubitih devet oseb. Po podatkih notranjega ministrstva je umrlo osem učencev in varnostnik, potem ko je najstnik začel streljati v eni izmed šolskih učilnic. Učiteljica in šest drugih učencev je bilo ranjenih, nekateri so še vedno v kritičnem stanju.

Kupi v trgovini

Pet jezikov odpuščanja
Medosebni odnosi
24,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh