Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bertone se brani pred očitki o razkošju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 04. 2014 / 09:26
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bertone se brani pred očitki o razkošju

Kardinal naj bi zaman zahteval tudi dementi iz ust p. Lombardija.

Kardinal Tarcisio Bertone se brani pred očitki, potem ko so se v medijih pojavila poročila o 600 kvadratnih metrov velikem stanovanju, ki naj bi ga zanj urejali v Vatikanu. Njegovo novo stanovanje meri polovico navedenega, je v pismu dvema italijanskima časnikoma zapisal nekdanji vatikanski državni tajnik, vsebino pisem pa so včeraj navajali skoraj vsi italijanski mediji. Poleg tega, pojasnjuje kardinal Bertone, je obnovitvena dela poravnal iz lastnega žepa. Tudi domnevo, da sta obnova in velikost stanovanja razjezili papeža Frančiška, odločno zavrača. Papež naj bi mu minulo sredo telefoniral in mu zagotovil svojo solidarnost, izrazil pa naj bi tudi razočaranje zaradi medijskih napadov na kardinala Bertoneja.

Kot je slišati iz rimskih krogov, je kardinal Bertone od vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija zaman zahteval uradni dementi medijskih navedb.

»Prostorno stanovanje je bilo temeljito obnovljeno, kar je za stanovanja v starih vatikanskih zgradbah običajno. Dano mi je bilo na razpolago, za menoj pa ga bo lahko uporabljal kdo drug«, je Bertone zapisal v pismu glavnima urednikoma cerkvenih časnikov škofij Genova in Vercelli. Obe škofiji je vodil pred selitvijo v Vatikan. Svoje pismo kardinal Bertone zaključi z besedami svetega Janeza XXIII.: »Ne bom pobiral kamenja, ki ga mečejo vame.« Vsebino pisma so v celoti objavili na katoliškem spletnem portalu www.aleteia.org.

Italijanski časnik »La Repubblica« je na velikonočno nedeljo poročal o domnevnem razkošnem stanovanju nekdanjega vatikanskega državnega tajnika, ki naj bi v podstrešni etaži neke vatikanske palače dve manjši bivališči združil v 600 kvadratnih metrov velik apartma. Zraven naj bi sodila še sto kvadratnih metrov velika terasa. V stanovanje naj bi se vselil s tremi redovnicami, ki bi skrbele za njegovo gospodinjstvo. Po navedbah »La Repubblice« naj bi papeža ta vest precej razjezila. domnevno razkošno stanovanje naj bi urejali v palači sv. Karla, ki je v neposredni bližini Doma sv. Marte, kjer biva papež Frančišek. Njegovo stanovanje meri manj kot sto kvadratnih metrov.

Vir: Kathpress

Foto: CNA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh