Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Betlehemska luč miru v Sloveniji

Objava: 14. 12. 2009 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Betlehemska luč miru v Sloveniji

Včeraj so po številnih cerkveh v Sloveniji predstavili poslanico z naslovom 'Kaj ti bo plamen, če srca ni zraven'

Včeraj , na tretjo adventno nedeljo, so po številnih cerkvah v Sloveniji sprejeli luč miru iz Betlehema in obenem predstavili poslanico z naslovom 'Kaj ti bo plamen, če srca ni zraven'.

V župnijski cerkvi Gospodovega oznanjenja v Novi Gorici na Kostanjevici je slovesno sveto mašo, med katero je bil tudi sprejem betlehemske luči miru, daroval koprski škof msgr. Metod Pirih.

V župnijski in stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani je slovesno sveto mašo daroval nadškof msgr. Alojz Uran. Med sveto mašo so mu skavti izročili luč miru iz Betlehema ter predstavili poslanico.

V župnijski in stolnici cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti so luč miru iz Betlehema sprejeli skavti iz mariborske regije.

Luč miru bodo v naslednjih dneh prinašali tako v civilne ustanove kot v župnije in od tam v slovenske domove.

Tradicionalna decembrska akcija z naslovom 'Kaj ti bo plamen, če srca ni zraven', pri kateri sodelujejo Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), Zveza tabornikov Slovenije (ZTS), Zveza bratovščin odraslih skavtinj in skavtov (ZBOKSS) in Slovenska zamejska skavtska organizacija (SZSO), vselej prinaša sporočilo miru, medsebojne povezanosti, sprejemanja in sodelovanja med ljudmi. Luč iz svetega mesta Betlehem bo letos Slovenijo obiskala že devetnajsto leto zapored.

Poslanica z naslovom 'Kaj ti bo plamen, če srca ni zraven' :

'Letos nimamo zate nič novega. Kot vedno: eno svečo in en plamen, enega človeka in en nasmeh. Res nič posebnega. Človek in sveča, kakršnih srečaš na stotine, s plamenom in nasmehom, kot bi ju lahko imel vsak. Pa ju nima. Ta plamen ima posebno moč. Ta plamen je luč od Boga. Zmore ti dati upanje, moč in pogum. Zmore ti vžgati srce. Kot ga je vžgal človeku z nasmehom. A ne, ker ga nosi; ker ti ga daje. Zdaj je res tvoj! Ko te je torej plamen vžgal, ga nesi nekomu. Nekomu, ki mu je ugasnilo srce. Zanj si ga našel, zanj gori v tebi. In ne boj se, če ti po poti ugasne plamen. Da ti le ne ugasne srce. Saj, kaj ti bo plamen, če srca ni zraven?'

Dodatne informacije o luči miru dobite na spletnih straneh
http://lmb.skavt.net/2009/
ali na
http://www.skavt.net/t/skavtopis/izpis/id/3200/t/kaj-ti-bo-luc-miru-iz-betlehema

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh