Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blaženi Grozde – vreden posnemanja, še posebej za mlade

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 28. 05. 2013 / 12:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Blaženi Grozde – vreden posnemanja, še posebej za mlade

Na Zaplazu je bilo preteklo nedeljo spet doživeto in v spominu na življenje blaženega Alojzija Grozdeta.

Na Zaplazu je bilo preteklo nedeljo spet doživeto in v spominu na življenje blaženega Alojzija Grozdeta.

Letos mineva tretje leto od razglasitve Alojzija Grozdeta za blaženega, dve leti od prenosa njegovih posmrtnih ostankov s šentrupertskega pokopališča v stransko kapelo (oltar) Marijine božjepotne cerkve na Zaplazu, 70 let njegove smrti (1. januarja na Mirni) in 90 let njegovega rojstva (27. maja na Zgornjih Vodalah, župnija Tržišče na Dolenjskem).

Še posebej zadnji obletnici, leto vere in še praznični spomin Svete Trojice je zaznamovalo osrednjo škofijsko slovesnost na čast bl. Alojziju Grozdetu dan pred njegovim godom, v nedeljo, 26. maja, na Zaplazu. Pred mašo je bila molitvena ura. Slovesno mašo z navzočimi okoli petsto romarji in ob somaševanju dvajsetih duhovnikov je daroval škof mons. Andrej Glavana.

Na koru je prepeval župnijski pevski zbor z Mirne. Uvodno besedo je imel postulator mons. Igor Luzar. Škof Glavan je v nagovoru blaženega Grozdeta postavil za zgled vere in svetosti, vrednega posnemanja, še posebej mladim. Po sklepnem blagoslovu so duhovniki in bogoslovci s škofom na čelu ter verniki v Grozdetovi kapeli pred izpostavljenimi relikvijami izmolili Grozdetove litanije in molitev za njegovo kanonizacijo. Verniki so še dolgo molili pred njegovim oltarjem. Po maši je bila zbranim na voljo tudi nova knjiga Milanke Dragarjeve Sem Lojze Grozde.


Foto: Jože Potrpin, Ivan Rampre

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh