Zapri
Iskanje

Bliža se rok za spremembe!

Objava: 28. 01. 2014 / 07:31
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Bliža se rok za spremembe!

Bliža se rok za spremembe!
5. februarja poteče rok za spremembe pri uveljavljanju davčnih olajšav za otroke, če želimo, da se upoštevajo že v informativnem izračunu dohodnine.
Pri Družinski pobudi želijo spomniti starše, da se bliža 5. februar, ki pomeni rok za spremembe pri uveljavljanju davčnih olajšav za otroke, če starši želijo, da se njihove želene spremembe upoštevajo že v informativnem izračunu dohodnine.

Davčne olajšave za otroke so pomemben ukrep družinske politike, ki dopolnjuje otroški dodatek. V Sloveniji so urejene tako, da znižujejo davčno osnovo ter posledično znesek davka, ki ga moramo plačati. Urejene so progresivno, tako da je olajšava za vsakega naslednjega otroka večja kot za predhodnega. Učinek davčnih olajšav pa je seveda odvisen tudi od tega, kako jih uveljavimo.

Da bi starše lažje kakovostno obvestili o tem, so v Družinski pobudi pripravili nekaj pojasnil v zvezi z davčnimi olajšavami in njihovim uveljavljanjem.

Kakor prejšnja leta so pripravili tudi obrazec za izračun dohodnine, ki je prilagojen, tako da omogoča čim lažji izračun najugodnejšega načina uveljavljanja davčnih olajšav za vzdrževane otroke. Zdaj že drugo leto omogoča tudi izračun otroškega dodatka in tokrat tudi upravičenost do državne štipendije. Obrazec je na voljo preko spletne strani Družinske pobude.

Tomaž Merše, predsednik Družinske pobude, je izrazil upanje, da bodo navedene informacije omogočile kakovostno informiranje staršev glede njihovih pravic.


Vir: Družinska pobuda / M. M. Š.
Foto: arhiv Družine (A. Ž.)

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Drugi priročniki
1,50€ Poglej izdelek: Življenjske težave
Nalaganje
Nazaj na vrh