Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bog nas še vedno ljubi

Za vas piše:
Stanislav Zore
Objava: 22. 12. 2016 / 14:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Bog nas še vedno ljubi

Božična poslanica ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta.

Foto: Tatjana Splichal

Dragi bratje in sestre,

v letošnjem božičnem prazniku nam Bog podarja novo spominjanje na Jezusovo zgodovinsko rojstvo na našo zemljo. V tem rojstvu nam Oče sporoča, da nam pošilja svojega Sina, ki je enega bistva z Očetom, Bog od Boga, luč od luči, pravi Bog od pravega Boga, in kot takšen najvišje razodetje Očetove ljubezni.

Sin, ki se je rodil v svet, ujet v temo in greh, pa nam sporoča, da je njegova edina jed spolnjevanje Očetove volje. Očetova volja pa je, da bi se nihče ne pogubil, kdor veruje v Sina, ampak bi v njem imel večno življenje.

Kakor v zgodovinskem rojstvu v Betlehemu za časa cesarja Avgusta in kralja Heroda tudi danes prihaja v svet krivic in izkoriščanja, zatiranja in teptanja človekovih pravic, v svet ideologij, nacionalizmov in sprevračanja človekovega dostojanstva. Tudi danes nam sporoča, da nas Bog še vedno ljubi in nas vabi, naj si tudi mi prizadevamo za to, da bi bil ta svet bolj Božji in s tem tudi bolj človeški. V njem ustvarjajmo prostor za Boga, da bo v njem tudi v resnici prostor za človeka.

V tem duhu vsem voščim blagoslovljen božični praznik. Naj novorojenemu Božjemu Sinu odprejo vrata naše družine, da bo potrdil njihovo ljubezen, zacelil njihove rane in poživil njihovo upanje.
 
Naj bo Novorojeni blizu vsem, ki jih preizkuša bolezen, onemoglost in osamljenost. Naj bo z vsemi, ki bodo v teh dneh morali delati. Naj stopi med Slovence po svetu, da jih bo ob praznovanju božiča objel spomin na domovino. Naj Božje Dete odpre srca tistih, ki imajo v rokah usodo drugih ljudi, da bodo v njih v resnici prepoznali brate in sestre. Naj objame vse, ki med nami okušajo grenkobo brezdomstva, izgnanstva in begunstva, saj je vse to okušal tudi on sam. Naj razsvetli vse odgovorne v naši domovini, da bodo delali v dobro vseh nas.

Vsem, čisto vsem naj Novorojeni prinese veselje do življenja, ki je veliki Božji dar, v novem letu pa naj vam daje neugasljivo upanje, ki nas bo podpiralo v prizadevanju za dobro.

Dragi bratje in sestre, vsem voščim blagoslovljen božič in vse dobro v novem letu.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh