Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Boris Johnson zaključil obisk v Sloveniji

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 07. 08. 2022 / 19:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2022 / 19:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Boris Johnson zaključil obisk v Sloveniji
Boris Johnson s soprogo Carrie. FOTO: Wikimedia Commons (Fotografija je arhivska.)

Boris Johnson zaključil obisk v Sloveniji

Britanski premier Boris Johnson, ki se poslavlja z vodilnega položaja, in njegova žena Carrie sta danes zaključila poročno potovanje v Sloveniji.

Zakonca Johnson sta po navedbah STA bivala v butičnem hotelu Vila Planinka na Jezerskem, med drugim sta obiskala gore, jezera in Postojnsko jamo, kjer sta spoznala tudi človeško ribico. Johnson je nad lepotami Slovenije navdušen in obisk naše države toplo priporoča.

Boris Johnson je navdušen nad Postojnsko jamo, ki je, kot je poudaril, »res vredna ogleda«.

Johnsonova sta v Slovenijo prispela v sredo, nocoj pa se vračata v London. Pred odhodom je britanski premier dal kratko izjavo za javnost, v kateri se je slovenskim medijem zahvalil, da so spoštovali njuno zasebnost na poročnem potovanju. Obenem se je zahvalil vsem, ki so jima med obiskom Slovenije pomagali raziskati lepote države.

Johnson je dejal, da »toplo priporoča obisk Slovenije«, najbolj pa ga je navdušila Postojnska jama, za katero doslej ni vedel, vendar je, kot je poudaril, »res vredna ogleda«. Na koncu se je zahvalil še celi Sloveniji, »edini državi, ki ima dejansko ljubezen v svojem imenu«.

Nalaganje
Nazaj na vrh