Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Borštnikov prstan Miladi Kalezić

Za vas piše:
STA/Družina
Objava: 24. 10. 2011 / 07:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Borštnikov prstan Miladi Kalezić

Visoko priznanje je dobila igralka, o kateri smo v Družini pred časom zapisali, da, »odkar se je dala krstiti v srbski pravoslavni Cerkvi, kolege v gledališču z besedami in igranjem neprestano 'evangelizira'«.

S podelitvijo Borštnikovega prstana za življenjsko delo igralki Miladi Kalezić se je sinoči v Mariboru sklenil 46. gledališki festival Borštnikovo srečanje. Veliko nagrado za najboljšo uprizoritev je prejel Mini teater Ljubljana za predstavo Bartleby, pisar v režiji Miloša Lolića, nagrado za najboljšo režijo pa Eduard Miler za Beneškega trgovca.

Kot je v uvodnem nagovoru povedala umetniška direktorica festivala Alja Predan, so uresničili ves program, ki so si ga za letos zastavili. V devetih dneh so izvedli trideset predstav in prav toliko spremljevalnih prireditev, ki dajejo festivalu "sočnost in polnost". Zadovoljni so tudi z odzivom občinstva, saj so bile skoraj vse uprizoritve polne do zadnjega sedeža. Veliko je bilo gostov iz tujine, o Borštnikovem srečanju se je pisalo tudi v tujih medijih. "Upamo, da bo prihodnje leto, ko bo Maribor evropska prestolnica kulture, tega še več," je zaključila Predanova.

Vrhunec sinočnje slovesnosti je bila izročitev Borštnikovega prstana za življenjsko delo igralki Miladi Kalezić, ki je kariero začela v SLG Celje, zdaj pa dela v SNG Maribor. Posebna žirija pod vodstvom Aleša Jana jo je označila za "poglobljeno, odgovorno in izobraženo igralko, ki gledališče razume kot nekaj svetega". To je dokazala tudi sama, ko se je ob prejemu nagrade zahvalila sodelavcem, prijateljem, družini in Bogu.

O svojem srečanju s Kristusom, ki ji je pri devetinštiridesetih letih spremenilo življenje in tudi razumevanje igralstva, je dobitnica Borštnikovega prstana iskreno spregovorila v lanskem pogovoru za Družino (http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/7B34E92FB8584A5DC12576B1003BF6AA?OpenDocument), ko je med drugim dejala: »Vedno mi pravijo, naj ne govorim toliko o Bogu in naj ta odnos z njim ostane moja zasebna stvar. Vendar bi bila to velika laž, vsa moja resnica je v njem! Bog ni nekdo, ki me čaka v cerkvi ali doma pred ikonami, da poklepetava, sicer pa hodim sama in svobodna po svetu. Vseobsegajoč in vsepričujoč je. Vse je od njega in vse je zanj. Torej o njem ne morem molčati.«

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh