Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božič se vrača v Belo hišo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 11. 2017 / 09:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Božič se vrača v Belo hišo

Ameriška prva dama Melania Trump: »Praznično izročilo se nam zdi zelo pomembno«; Barack Obama je božič »pregnal« iz Bele hiše.

»The decorations are up! @WhiteHouse is ready to celebrate! Wishing you a Merry Christmas & joyous holiday season!« (Vse je okrašeno! Bela hiša je pripravljena na praznike! Želimo vam vesel božič in radostne praznike!), je v nedeljo na družbenem omrežju Twitter zapisala ameriška prva dama Melania Trump in v kratkem video posnetku pokazala, da bodo v Beli hiši letos znova obhajali božične praznike.



Na posnetku je videti več okrašenih božičnih dreves in tudi jaslice. V času predsednikovanja Baracka Obame je bil božič »pregnan« iz Bele hiše. Decembra lani je Obama namesto »vesel božič« voščil le »vesele praznike«, da voščila ne bi omejil zgolj na kristjane.

Melania pa je za letošnjo božično okrasitev izbrala temo »V čast starim izročilom«. Njen namen je vzbuditi spomin na dvestoletno zgodovino božičnih okrasij v rezidenci predsednika Združenih držav Amerike.

Takšno božično vzdušje je ustvarilo okoli 150 prostovoljcev, zanj pa je bilo potrebnih več kot 12.000 božičnih okraskov. Kot je povedal tiskovni predstavnik Bele hiše, je Melania na končni izgled zelo ponosna, saj je sama izbrala vsako podrobnost.

V kratki izjavi je zapisala: »Predsednik, (sin, op. prev.) Barron in jaz se zelo veselimo našega prvega božiča v Beli hiši. Kot številnim drugim družinam v državi se tudi nam praznično izročilo zdi zelo pomembno. Upam, da bodo ljudje ob obisku naše hiše letos začutili, da so se vrnili na svoj praznično okrašeni dom. V imenu svojega moža in Barrona vsem želim vesel božič in radostne praznike.«

Vir: kath.net / Aleteia
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh