Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božične pesmi proti splavu

Objava: 22. 12. 2009 / 11:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Božične pesmi proti splavu

Člani ameriškega Gibanja Za življenje prepevajo božične pesmi po klinikah, kjer opravljajo splave

Člani ameriškega Gibanja Za življenje v adventnem času vsako leto priredijo ‘Dan božičnih pesmi’, ki ga poimenujejo ‘Prazne jasli’, pri tem pa obiščejo ginekološke klinike, na katerih opravljajo splave.

Na vsaki kliniki se božični pevci zberejo in zapojejo okoli praznih jasli, ki simbolično predstavljajo tako upanje in pričakovanje novega življenja kot tudi praznino, ki nastane po opravljenem splavu. V preteklih letih se je tovrstno prepevanje že izkazalo za uspešno, saj so si številne bodoče mamice ob vstopu na kliniko premislile, ko so zaslišale zven božičnih pesmi. Ena izmed njih je pevcem zaupala, da je ob zvoku ‘Svete noči’ pomislila na Marijin ‘da’ Bogu in ni zmogla opraviti splava.

Zagovorniki življenja v Ameriki upajo, da se bo njihovo prepevanje v adventu dotaknilo čim več src bodočih mater, ki vstopajo na kliniko z namenom, da bi končale življenje svojega nerojenega otroka. A kljub temu, da pevci s prepevanjem prenašajo sporočilo miru, so se v preteklih letih morali spopadati tudi z nevšečnostmi. Skupini se včasih pridružijo posamezni zagovorniki splava, ki motijo petje in vzklikajo neprimerne pripombe. V letošnjem adventu so si pevci zagotovili policijsko spremstvo.

Božična zgodba je zgodba upanja in radosti, ki ga na svet prinese novorojeno dete, pravijo zagovorniki življenja. Mamice želijo prepričati, da so tudi njihovi nerojeni otroci Božji dar.

Fotografija je simbolična.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh