Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božični koncert »Dete iz raja« navdušil goriško občinstvo

Objava: 23. 12. 2021 / 10:22
Oznake: Kultura
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2021 / 10:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Božični koncert »Dete iz raja« navdušil goriško občinstvo
Mešani mladinski pevski zbor Emil Komel z gosti. FOTO: FB Choir Emil Komel

Božični koncert »Dete iz raja« navdušil goriško občinstvo

Mešani mladinski pevski zbor Emil Komel je pod vodstvom dirigenta Davida Bandlja v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici izpeljal veličasten božični koncert »Dete iz raja«, na katerem so se mu na odru pridružila eminentna glasbena imena.

Na koncertu slovenskih božičnih pesmi za soliste, zbor in orkester so namreč z MeMPZ Emil Komel nastopili tudi mednarodno uveljavljeni solisti Bernarda Fink (alt), Marcos Fink (basbariton) in Vladimir Čadež (tenor) ter ravnateljica Glasbene šole Emil Komel Alessandra Schettino (sopran), za magično spremljavo pa je poskrbel orkester ArsAtelier.

Slovenske avtorske božične pesmi

Program je vključeval zlasti slovenske avtorske božične pesmi iz 19. in 20. stoletja, ki jih je večinsko priredil goriški skladatelj Patrick Quaggiato, in nekaj srednjeveških napevov. Posnetek koncerta si bo možno ogledati, kot sporočajo iz zbora, tudi v televizijskem programu RTV Slovenija v petek, 7. januarja 2022.


Posebna zahvala dirigentu Davidu Bandlju

»Radi bi se zahvalili vsem, ki ste nas tudi tokrat prišli poslušat in nas spomnili, kako je, ko imaš pred sabo polno dvorano,« so se v zboru hvaležno odzvali na družbenem omrežju in pripisali: »Posebna zahvala pa gre našemu dirigentu Davidu Bandlju, ki je v rekordno kratkem času uskladil vse sile in jih uredil v čudovito celoto, ki smo vam jo predstavili na koncertu.«

Že od leta 2008

MeMPZ Emil Komel sicer združuje mlade pevce iz širšega okoliša Goriške in predstavlja najstarejšo skupino v okviru zborovskega pedagoškega procesa na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel. Še kot otroški zbor je pod vodstvom Damijane Čevdek začel delovati leta 2008 in požel pomembne uspehe na lokalni in državni ravni. Leta 2013 ga je prevzel zdajšnji zborovodja David Bandelj.

Kupi v trgovini

Cerkveni glasbenik
39,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh