Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bratje frančiškani izvolili novo vodstvo province

Za vas piše:
J. P.
Objava: 01. 04. 2022 / 06:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.04.2022 / 06:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bratje frančiškani izvolili novo vodstvo province
Novo vodstvo province. FOTO: Bratje frančiškani

Bratje frančiškani izvolili novo vodstvo province

Včeraj, četrti dan provincialnega kapitlja na Viču v Ljubljani, ki poteka od ponedeljka do danes, so bratje frančiškani izvolili novo vodstvo province.

Za provincialnega ministra je bil ponovno izvoljen p. Marjan Čuden, za vikarja province pa so izvolili p. Mirana Špeliča. Na volitvah novih definitorjev (svetovalcev) so bili izbrani: p. Bernard Goličnik, p. Niko Žvokelj, p. Christian Gostečnik, p. Pavle Jakop in p. Tadej Strehovec.

Obisk generalnega ministra

Sicer pa je prvi dan rednega provincialnega kapitlja zaznamoval obisk generalnega ministra br. Massima Fusarellija in generalnega definitorja za slovanske konference br. Konrada Cholewa, pridružil se je tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Udeleženci provincialnega kapitlja bratov frančiškanov. FOTO: Bratje frančiškani

Bogata vsebinska razprava

Drugi dan je, kot so zapisali bratje frančiškani, minil »v znamenju razpoznavanja Božje volje za konkretno poslanstvo naše province« in ob bogati vsebinski razpravi glede možnega prestrukturiranja njihovih postojank, da bi lahko bolje odgovarjale njihovemu bratskemu načinu življenja in opravljanju oznanjevalnega poslanstva.

O duhovnih poklicih in izzivih mladih

Tretji dan pa so nadaljevali razpravo o duhovnih poklicih, o izzivih, s katerimi se danes soočajo mladi, in o možnih načinih, kako jim lahko kot bratje pridejo naproti, da bi lažje spoznavali Božjo voljo in se odločali za popolno podaritev Bogu v redovništvu. Sledilo je še poročilo provincialnega ekonoma.

Nalaganje
Nazaj na vrh