Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Proza

Frančiškan v SS-u


Proza

Frančiškan v SS-u

Gereon Goldmann

Pošlji povpraševanje

Izdelek ni na zalogi.


Lastnosti

Koda: 978-961-90680-4-5
Založba: Emanuel
E-knjiga: Ni e-knjiga
Leto izdaje: 2010
Število strani: 272
Vezava: Mehka
Mere: 155x210mm

O izdelku

Osupljiva zgodba mladega bogoslovca, ki je na pragu druge svetovne vojne vržen v temačno Hitlerjevo legijo: med esesovce. 


Karl Goldman (1916−2003) še ni bil star osem let, ko se je v njem porodila želja, da bi postal frančiškan in kot misijonar odšel na Japonsko. Sanje so se mu kasneje sicer uresničile, a pred tem je moral skozi pekel nacizma in druge svetovne vojne. Karl, kasneje brat Gereon Goldmann, človek neverjetnega kova, se je skozi vse težave, zarote in strahote prebijal z gorečo odpornostjo in pogosto vznemirljivim ponosom. Položaj, ki ga je imel, mu je omogočal, da je lahko neopazno pomagal civilnemu prebivalstvu. V zelo nenavadnih okoliščinah je od papeža dobil dovoljenje, da je lahko posvečen v duhovnika še pred koncem študija teologije. Svoje izredno rodovitno duhovniško poslanstvo je opravljal v različnih ujetniških taboriščih v Severni Afriki. Večkrat je po presenetljivem razpletu dogodkov za las ušel smrti ...

Resnična zgodba prinaša nov pogled na obdobje, za katero se nam zdi, da ga dobro poznamo. Pripoveduje nam, kako lahko moč resnice razkrinka laž totalitarizma. Življenje, ki ga velja spoznati!

Podobni izdelek

Razprodano
Platno ljubezni
Proza
5,00€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh