Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brazilec novi tajnik kardinalskega kolegija

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 01. 2014 / 07:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Brazilec novi tajnik kardinalskega kolegija

Ilson de Jesus Montanari je tudi tajnik vatikanske Kongregacije za škofe.

Papež Frančišek je Ilsona de Jesusa Montanarija, 54-letnega tajnika vatikanske Kongregacije za škofe, imenoval še za novega tajnika kardinalskega kolegija. Brazilec bo na tem položaju nasledil italijanskega nadškofa, 73-letnega Lorenza Baldisserija, ki ga je sveti oče v lanskem septembru imenoval za novega glavnega tajnika škofovske sinode. Baldisseri je bil pred tem prav tako tajnik Kongregacije za škofe in tajnik kardinalskega kolegija.



Tajnik kardinalskega kolegija je pristojen za organizacijsko pripravo in izvedbo kardinalskih srečanj oz. konzistorijev. Obenem opravlja tudi naloge tajnika v času papeških volitev.

Montanari se je rodil 18. julija 1959 v brazilskem mestu Sertaozinho v zvezni državi Sao Paulo. Od leta 2008 je zaposlen v Kongregaciji za škofe. V lanskem oktobru ga je Frančišek imenoval za tajnika kongregacije in namestnika prefekta. Pred svojim položajem v Vatikanu je bil Montanari, čigar družina ima italijanske korenine, v Braziliji dejaven v akademskem poklicu, bil pa je tudi član škofijske uprave.


Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh