Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanska kraljica na zabavi ob 70. obletnici vladavine

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 05. 02. 2022 / 18:36
Oznake: Družba, Dogodek, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.02.2022 / 18:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Britanska kraljica na zabavi ob 70. obletnici vladavine
Britanska kraljica Elizabeta II. FOTO: FB/The Royal Family

Britanska kraljica na zabavi ob 70. obletnici vladavine

Britanska kraljica Elizabeta II. se je danes udeležila zabave v počastitev svojih sedmih desetletij na prestolu, ki jih sicer obhaja jutri.

Kraljica v zadnjem času redko nastopa v javnosti, tokrat pa je bila očitno zelo dobro razpoložena, saj se je pogovarjala z ljudmi in na koncu slavja razrezala torto, poroča STA. Današnji sprejem so pripravili na gradu Sandringham na vzhodu Anglije.

95-letna monarhinja je zadovoljno kramljala s povabljenimi predstavniki tamkajšnje skupnosti in različnih skupin prostovoljcev, nato pa razrezala torto, okrašeno z znakom jubileja.

95-letna monarhinja je bila oblečena v modro obleko, okoli vratu pa si je nadela značilno biserno ogrlico. Zadovoljno je kramljala s povabljenimi predstavniki tamkajšnje skupnosti in različnih skupin prostovoljcev, nato pa razrezala torto, okrašeno z znakom jubileja. Povabljeni gostje so ji izročili šopek rož. Med gosti je bila tudi Angela Wood, ki je pomagala pripraviti recept za piščanca ob Elizabetinem kronanju, s katerim so postregli na banketu leta 1953. Woodova je bila takrat 19-letna dijakinja na kuharski šoli Cordon Bleu.

Kraljico so fotografirali tudi, ko se je sprehodila zunaj posestva Sandringham. V rokah je držala palico, ki jo uporablja že od lanskega oktobra, ko je morala zaradi zdravstvenih težav preživeti noč v bolnišnici. V protokolu sicer pojasnjujejo, da kraljica palice pravzaprav ne potrebuje iz zdravstvenih razlogov.

Elizabeta II. bo platinasti jubilej prihoda na prestol praznovala jutri, na 70. obletnico smrti njenega očeta, kralja Jurija VI. Takrat je bila stara 25 let.

Elizabeta II. bo platinasti jubilej prihoda na prestol praznovala jutri, na 70. obletnico smrti njenega očeta, kralja Jurija VI. Takrat je bila stara 25 let. Večje slovesnosti ob platinastem jubileju na Otoku načrtujejo v letošnjem juniju, ko bodo imeli Britanci v ta namen tudi dopustniško podaljšan konec tedna.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh