Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanske človekoljubne organizacije beležijo močno porast iskalcev brezplačne pomoči

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 03. 06. 2013 / 08:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanske človekoljubne organizacije beležijo močno porast iskalcev brezplačne pomoči

Revščina na Otoku je posledica vse večje brezposelnosti, omejevanje socialne pomoči in nižanja dohodkov pri vse bolj naraščajočih cenah osnovnih življenjskih potrebščin.

Približno pol milijona Britancev je po oceni tamkajšnjih človekoljubnih organizacij odvisno od prehrane, ki jo brezplačno nudijo dobrodelne ustanove, je razvidno iz skupnega poročila organizacij 'Oxfam' in 'Church Action on Poverty', ki so ga minuli treden objavili v Oxfordu. Pri človekoljubni organizaciji Trussel Trust, največjem upravitelju brezplačnih kuhinj v Veliki Britaniji, so v preteklem letu zabeležili okoli 350.000 obiskovalcev, kot je poročala nemška katoliška agencija KNA. V letu pred tem se je številka gibala okoli 128.000.

»Varnostna mreža kot zaščita za vse se je tako stanjšala, da je naraščanje števila lačnih postalo prav očitno«, je pojasnil poslovodja organizacije 'Church Action on Poverty', Niall Cooper. Šokantna stvarnost je, da je na tisoče Britancev za preživetje odvisnih od brezplačnega nudenja vsakodnevnih obrokov hrane.

Poročilo kot vzroke trenutnega stanja navaja vse večjo brezposelnost oziroma pomanjkanje delovnih mest, omejevanje socialne pomoči, ki ga je nedavno uvedla tamkajšnja vlada, ob vsem tem pa so se občutno znižali dohodki pri vse bolj naraščajočih cenah osnovnih življenjskih potrebščin kot sta prehrana in gorivo.

Človekoljubne organizacije so v svojem poročilu izrazile zahtevo parlamentu, naj se na omenjeno težave hitro odzove s konkretnimi predlogi za rešitev. Obenem naj bi tudi objavili podatke, koliko prejemnikov socialne pomoči uradi za delo neposredno napotijo v brezplačne kuhinje.

Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh