Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brunk: blagoslovitev obnovitvenih del na podružnični cerkvi [FOTO]

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 24. 10. 2022 / 14:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.10.2022 / 15:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Brunk: blagoslovitev obnovitvenih del na podružnični cerkvi [FOTO]
FOTO: Jože Potrpin

Brunk: blagoslovitev obnovitvenih del na podružnični cerkvi [FOTO]

Podružnična cerkev Sv. Treh kraljev na Brunku nad Radečami, zgodovinsko arhitekturni in umetniški biser na vseslovenski ravni – gotska triladijska cerkev s petimi »zlatimi oltarji«, ob njej je cerkev Marijinega vnebovzetja – je odslej trdnejša in obstojnejša.

V tem letu je bil izveden pomemben projekt, ki je bil načrtovan že več let. Sakralni objekt je bil nujno potreben temeljite obnove. Najpomembnejša je bila zunanja drenaža, pa tudi sanacija temeljev in obnova stranskega Marijinega oltarja. 

Obnovljen je tudi stranski Marijin oltar. FOTO: Jože Potrpin

Finančna sredstva za obsežen projekt so prispevali Ministrstvo za kulturo, občina Radeče in Nadškofija Ljubljana. Iz zbranih sredstev v denarju in lesu, ki niso bila del prijavljenega projekta in so jih v največji meri prispevali okoliški farani, pa so bila izvedena še dodatna obnovitvena dela. 

Sredstva za obnovo so zbirali tudi okoliški farani. FOTO: Jože Potrpin

Na misijonsko nedeljo, 23. oktobra, jih je v tem čudovitem svetišču ob somaševanju župnika in dekana Mira Berglja med slovesno mašo, in ko je v stranski Marijin oltar tudi vstavil relikvije blaženega Alojzija Grozdeta, blagoslovil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Zmagoslavno leto
Monografije
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh