Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Buenos Aires dobi »Stadion papeža Frančiška«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 09. 2014 / 10:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Buenos Aires dobi »Stadion papeža Frančiška«

»Papežev« nogometni klub San Lorenzo bo novo areno poimenoval po svojem najuglednejšem članu št. 88.235.

Nova arena argentinskega profesionalnega nogometnega kluba Club Atletico San Lorenzo de Almagro naj bi bila poimenovana po papežu Frančišku, so po navedbah argentinskega časnika Clarin preko družbenega omrežja Twitter sporočili pristojni predstavniki kluba. Nova arena nastaja v četrti Boedo v argentinski prestolnici Buenos Aires.



Frančišek je že od otroških let goreč podpornik trenutnega nogometnega prvaka Latinske Amerike iz Buenos Airesa. Med srečanjem z nogometaši v okviru splošne avdience neposredno po osvojitvi pokala je sveti oče nogometni klub rodnega mesta označil kot del svoje »kulturne istovetnosti«.

Papež Frančišek, z rojstnim imenom Jorge Mario Bergoglio, do izvolitve na papeški položaj marca lani nadškof v argentinski prestolnici, je v klubu še danes zabeležen kot član št. 88.235.

»Vsa moja družina je navijala za San Lorenzo«, je pred kratkim dejal argentinski papež. Že kot otrok je redno obiskoval klubski stadion.

»Še danes se spominjam moštva iz leta 1946. Nepozabni so bili, San Lorenzo«, je obujal spomine nekdanji nadškof v Buenos Airesu in obenem odločno zavrnil kakršno koli »soudeležbo« pri zadnjih narodnih in mednarodnih uspehih ekipe: »Postali so prvaki, tega sem se izredno razveselil. Ampak to vsekakor ni čudež, ki bi ga sam izprosil«, je zatrdil papež.

Club Atletico San Lorenzo de Almagro je leta 1908 ustanovil p. Lorenzo Bartolome Martin Massa, Don Boskov salezijanec, na dvorišču svoje župnijske cerkve v mestni četrti Flores-Almagro v Buenos Airesu. Jorge Bergoglio je njegov častni član od leta 2008 in je sam blagoslovil kapelo zdajšnjega stadiona Gasometer.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh