Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Camino: izvedenec leta 2022 pričakuje rekordno število romarjev

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 29. 09. 2021 / 14:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2021 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Camino: izvedenec leta 2022 pričakuje rekordno število romarjev
Pogled na Santiago de Compostela od spomenika na gori Gozo FOTO: arhiv Družine

Camino: izvedenec leta 2022 pričakuje rekordno število romarjev

Španski časnikar in književnik Francisco Contreras Gil predvideva, da bo romarska pot sv. Jakoba, ki vodi v znamenito in priljubljeno romarsko središče Santiago de Compostela, v letu 2022 doživela neverjeten preporod in naval obiskovalcev.

»Naslednje leto bo gotovo rekordno,« je Gil povedal v pogovoru za nemško katoliško agencijo KNA. Dosedanji vrhunec iz leta 2019 je 347.578 romarjev, ki so srečno prispeli v Santiago de Compostela na severu Španije in prejeli »Compostelano«, romarsko listino o uspešno opravljeni poti. Med koronaepidemijo je romarski turizem na Jakobovi poti zaradi vsesplošnega zaprtja utrpel precejšen upad.

Nadškofija Santiago de Compostela bi morala malce premisliti o spremembi določenih pravil.

»Naslednje leto bodo v Evropo znova prišli tudi romarji iz Latinske Amerike, Združenih držav, Južne Koreje, z Japonske in iz vseh koncev Evrope,« je pojasnil Gil, ki je nedavno objavil svojo knjigo o romarski poti sv. Jakoba. Po njegovem mnenju pa bi morala nadškofija Santiago de Compostela malce premisliti o spremembi določenih pravil. Doslej so morali romarji za prejem romarske listine peš opraviti zadnjih sto kilometrov poti do Santiaga, kar pomeni približno pet dni hoje: »To storijo mnogi. Pet dni na glavni poti, francoski veji, od mesteca Sarria, in človek že dobi romarsko potrdilo.«

Gil si prizadeva, da bi bilo najmanjše dopustno število prehojenih kilometrov dvesto, »kajti s tem bi se tudi izognili nepreglednim množicam romarjev na zadnjem delu poti«.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh