Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Cerkev v svojem delovanju ne sme pozabiti na Kristusa«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 07. 2013 / 10:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Cerkev v svojem delovanju ne sme pozabiti na Kristusa«

»Cerkev v svojem delovanju ne sme pozabiti na Kristusa«

Papež Frančišek je med molitvijo angelovega češčenja pojasnil, da sta molitev in konkretno delovanje med ljudmi v krščanskem življenju neločljivo povezana.

Papež Frančišek je v nagovoru med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu predstavil evangeljski odlomek včerajšnje nedelje, ko pride Jezus na obisk v hišo k Marti in Mariji.

Po blagoslovu je sveti oče pokazal na napis na trgu sv. Petra in dejal: »Tam spodaj vidim napisano: 'Srečno pot!' Hvala! Hvala! Prosim vas, da me z molitvijo duhovno spremljate med potovanjem, ki ga začenjam jutri. Kot veste, grem v Rio de Janeiro v Brazilijo na 28. svetovni dan mladih. Tam bo veliko mladih z vseh koncev sveta. Mislim, da ga lahko poimenujemo Teden mladosti..., da, tako: teden mladosti. Najpomembnejši v tem tednu bodo mladi. Torej vsi tisti, ki prihajajo v Rio in hočejo slišati Jezusov glas, poslušati Jezusa: 'Gospod, kaj moram narediti iz svojega življenja? Katera pot je zame?... Tudi vi mladi, ki ste na trgu, postavite Gospodu isto vprašanje: 'Gospod Jezus, kaj moram narediti iz svojega življenja? Katera pot je zame?' Izročimo v priprošnjo Blaženi Devici Mariji, tako ljubljeni in čaščeni v Braziliji, ti vprašanji: tisto, ki si ga bodo postavili mladi tam in to, ki si ga boste vi danes. Naj nam Marija pomaga na tej novi etapi našega romanja.«

Sveti oče je v nagovoru pred molitvijo v povezavi z včerajšnjim evangelijem dejal, kako sta molitev in delovanje tudi v našem krščanskem življenju med seboj globoko povezana. »Molitev, ki ne vodi h konkretnemu dejanju do revnega, bolnega, pomoči potrebnega brata, brata, ki je v težavah, je nerodovitna in nepopolna. Podobno je v cerkvenem delovanju, če je pozornost usmerjena le na delo in je težišče na stvareh, opravilih in strukturah, ob tem pa pozabimo na Kristusa kot središče vsega, ne najdemo časa za pogovor z njim v molitvi. Ob tem obstaja veliko tveganje, da služimo samim sebi in ne Bogu, ki je nazvoč v pomoči potrebnem bratu. Sveti Benedikt je povzel življenjski slog, ki ga je nakazal svojim menihom, z dvema besedama: 'ora et labora', 'moli in delaj'. Iz kontemplacije, iz močnega prijateljskega odnosa z Gospodom se poraja sposobnost živeti in prinašati Božjo ljubezen, njegovo usmiljenje in nežnost drugim. Tudi naše delo, ki ga opravljamo pomoči potrebnemu bratu, naše delo dejavne ljubezni, ko opravljamo dela usmiljenja, nas vodijo h Gospodu, saj ob tem gledamo v oči bratu in sestri samega Gospoda.

Prosimo Devico Marijo, ki je Mati poslušanja ter služenja, naj nas uči v našem srcu premišljevati Besedo njenega Sina ter zvesto moliti, da bomo vedno bolj pozorni na potrebe bratov in sester.«



Vir: Radio Vatikan

Foto: news.va / Radio Vatikan

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh