Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Civilta Cattolica« odslej tudi v španščini

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 02. 2017 / 08:52
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.02.2019 / 08:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Civilta Cattolica« odslej tudi v španščini

Glavni urednik jezuitske revije Antonio Spadaro je prvi izvod izročil papežu Frančišku.

Jezuitska revija »Civilta Cattolica« bo odslej izhajala tudi v španskem jeziku. Prva številka nove, posebej za latinsko-ameriški prostor prirejene izdaje, je izšla na isti dan kot 4.000. številka izvirne, italijanske različice. Papež Frančišek je novi izvod iz rok glavnega urednika revije Antonia Spadara prejel že minuli četrtek. Poleg Spadara je za špansko izdajo odgovoren argentinski jezuit Diego Fares.

Španska izdaja bo odslej pri založbi Herder izhajala enkrat mesečno, v začetni nakladi 1.000 izvodov. Vsebovala bo izbrana in prevedena besedila italijanske izdaje ter vsakokrat enajst izvirnih prispevkov v španščini. Tako kot italijansko bodo tudi špansko izdajo pred izidom pregledovali na vatikanskem državnem tajništvu. Četudi revija izrecno ne velja za organ Svetega sedeža, pa kljub temu vedno izhaja »v soglasju s papeži«, kot je pojasnil glavni urednik Spadaro.

Revija »Civilta Cattolica« sodi med najstarejše revije na svetu: leta 1850 jo je ustanovil papež Pij IX. Prispevki načeloma prihajajo izpod peres jezuitov z vsega sveta. Končno uredniško delo je opravljeno na sedežu revij v Rimu. Po besedah glavnega urednika Spadara naj bi revija spodbujala meddisciplinarno izmenjavo: »Prosto se gibljemo po različnih področjih vedenja in znanosti, od kulture in umetnosti do gospodarstva in politike. Revija predstavlja pogled na svet, ki je krščanski in na valovni dolžini s trenutnim položajem Cerkve.«

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh