Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Click to pray« 2.0 v službi sinodalnega procesa

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 10. 2021 / 10:19
Oznake: Cerkev, Molitev, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.10.2021 / 10:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Click to pray« 2.0 v službi sinodalnega procesa
»Click To Pray« 2.0 je posodobljena digitalna različica molitvene mreže, ki jo je lahko naložimo na pametne telefone FOTO: Vatican Media

»Click to pray« 2.0 v službi sinodalnega procesa

Nova in posodobljena različica aplikacije za papeževo svetovno mrežo molitve bo vernikom v pomoč pri molitvi za sinodalno Cerkev.

»Click To Pray« 2.0 je posodobljena digitalna različica molitvene mreže, ki jo je lahko naložimo na pametne telefone, uporabnikom pa ponuja vrsto specifičnih predlogov za vsakdanjo molitev s svetim očetom s skupnimi nameni, kar je v veliko spodbudo sinodalnemu procesu Cerkve.

Posodobljeno aplikacijo so minuli torek uradno predstavili na vatikanskem tiskovnem uradu in je odtlej tudi na voljo uporabnikom. Na predstavitvi sta sodelovala tudi tajništvo sinode in Mednarodna zveza vrhovnih redovnih predstojnikov. Kot so pojasnili, »Click To Pray« 2.0 prinaša nove vsebine za molitev in spremljanje sinodalnega procesa.

P. Frederic Fornos ob srečanju s papežem Frančiškom FOTO: Vatican Media

Mednarodni direktor papeževe svetovne mreže molitve, jezuit p. Frederic Fornos, je ob predstavitvi posodobljene aplikacije znova izpostavil papeževe besede, da je molitev »srce poslanstva Cerkve«, zato je namen molitvene aplikacije, da postane prostor osebnih srečevanj z Gospodom in da se ob njej zgradi vesoljno občestvo digitalne molitve.

Msgr. Lucio Ruiz, tajnik Dikasterija za komunikacije, pa je dodal, da je eden izmed naukov, ki smo se ga naučili iz epidemije koronavirusne bolezni, kako nam »digitalna kultura lahko nudi zelo veliko«, tudi tako, da »doseže in spremlja može in žene, kjer koli že so, vključno s tistimi, ki so se morda znašli na zemljepisnih in bivanjskih obrobjih«. Poudaril je, da so papeževe platforme na družbenih omrežjih v zadnjih dveh letih pridobile velikansko število novih uporabnikov in sledilcev.

Bettina Raed, mednarodna koordinatorka aplikacije Click To Pray, je na predstavitvi pojasnila, da si bodo uporabniki s posodobljeno različico lahko organizirali svoj osebni molitveni načrt in si vsak dan določili čas, ki ga želijo nameniti molitvi.

Aplikacija »Click To Pray« je na voljo v sedmih jezikih.

Za vse, ki niste seznanjeni z aplikacijo: ponuja vam možnost, da prejemate obvestila in širok izbor vsebin za molitev v katerem koli trenutku dneva, njen namen pa je spodbuditi ljudi, da bi se pridružili papeževim molitvenim namenom ter redno molili za reševanje izzivov, s katerimi se sooča človeštvo, ter za poslanstvo vesoljne Cerkve.

Aplikacija »Click To Pray« je na voljo v sedmih jezikih, vzpostavila pa naj bi tudi most med generacijami, tako da spodbuja interakcijo med uporabniki z možnostjo ustvarjanja molitvenih občestev, v katerih lahko vsak uporabnik objavi svoje molitvene namene ali deli svoje molitve po vsej mreži. Aplikacija vsebuje tudi navodila, kako lahko uporabnik izkusi molitev na bolj poglobljeni ravni.

»Click to Pray« je doslej nagovorila več kot 2,5 milijona uporabnikov na vseh celinah, prek 400.000 uporabnikov pa redno moli s papežem za njegove molitvene namene.

Kupi v trgovini

Rožni venec, lesen
Rožni venci
6,70€
Nalaganje
Nazaj na vrh