Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Črni trg proč od Koloseja!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 12. 2017 / 15:57
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Črni trg proč od Koloseja!

Novo direktorico skrbijo nezakonite dejavnosti okoli priljubljene rimske znamenitosti.

Nova direktorica rimskega Koloseja, Alfonsina Russo, želi prekiniti trgovanje na črno in goljufije okoli priljubljene turistične znamenitosti v italijanski prestolnici. Žal so nezakonite dejavnosti ob glavni rimski znamenitosti »močno razširjene« in položaj je zelo resen, je Russova dejala v pogovoru za italijanski časnik Messagero. »Kolosej je simbol države, zato mora biti okoli njega vse zakonito«, je poudarila Italijanka, ki želi čim prej sklicati okroglo mizo za rešitev tega problema. Napovedala je tudi dodatno zaostritev varnostnih ukrepov, saj samo kamere ne zadostujejo.



S 6,4 milijoni gostov v preteklem letu je Kolosej najbolj obiskana znamenitost v Italiji, za katero je treba plačati vstopnino. Italijanski mediji vedno znova poročajo o turistih, ki jih nepooblaščeni trgovci okoli Koloseja »prinašajo naokoli«.

Alfonsina Russo je nova direktorica »Arheološkega parka« v središču Rima, ki je pristojen za Kolosej, Forum Romanum, Palatin in Domus Aurea. Italijanski minister za kulturo Dario Franceschini je 59-letno arheologinjo na ta položaj imenoval pred nekaj dnevi, izbrana pa je bila izmed 78 kandidatov iz Italije in tujine.

Kolosej v Rimu in arheološka najdišča v okolici so bila v začetku leta razglašena za Arheološki park, za katerega so imenovali lastno vodstveno ekipo. Cilj projekta je bila izboljšava upravljanja turističnih znamenitosti in ponudbe za obiskovalce.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (J.Po.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh