Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čudež v Izraelu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 04. 2017 / 08:28
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Čudež v Izraelu

Čudež v Izraelu

Krščanske, muslimanske in judovske matere so se združile v skupnih prizadevanjih za mir v Sveti deželi.

Nedavno se je zgodil majhen čudež, ki pa so ga mediji v celoti prezrli: na tisoče judovskih, muslimanskih in krščanskih mater se je po vsem Izraelu povezalo na pohodu za mir.

Skupaj z izraelsko pevko Yael Deckenbaum so predstavile pesem z naslovom »Prayer of the Mothers« (Molitev mater), v kateri ženske, pripadnice treh abrahamskih veroizpovedi, zatrjujejo, da mir ni le mogoč, ampak najprej in predvsem naša dolžnost.

Judovske, muslimanske in krščanske matere je povezalo gibanje po imenu »Women Wage Peace« (Ženske se borijo za mir), ki se je pojavilo med prejšnjim izbruhom nasilja med Izraelci in Palestinci.

V okviru tega gibanja so judovske in arabske žene oktobra lani začele s projektom »March of Hope« (Pohod upanja), ki je med drugim, poleg organizacije številnih protestov, v mestu Qasr el Yahud na severu mrtvomorskega območja tudi povezal 4.000 žensk (polovico med njimi Izraelk in polovico Palestink). Istočasno je drugih 15.000 žensk izrazilo svojo zahtevo po miru pred sedežem palestinskega in izraelskega predsednika vlade.

Pohodom se je pridružila tudi Leymah Gbowee, ki je leta 2011 prejela Nobelovo nagrado za svoj prispevek k zaključku državljanske vojne v Liberiji.

Video posnetek ob »himni mater za mir« znova dokazuje, kako so ženske (še posebej matere) sredi vseh sporov najbolj neverjetni in čudoviti izvir miru.

Vir: www.aleteia.org
Foto: Aleteia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh