Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Daljši zastoji na mejah z Avstrijo in Hrvaško

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 08. 2021 / 12:59
Oznake: Slovenija
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2021 / 20:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Daljši zastoji na mejah z Avstrijo in Hrvaško
Previdno in varno na cesti! FOTO: InfoPot

Daljši zastoji na mejah z Avstrijo in Hrvaško

Podobno kot že prejšnji konec tedna je tudi ta prometno močno obremenjen, na slovenskih cestah se ponekod ni mogoče izogniti gneči.

Tako so s Policijske uprave Kranj dopoldne sporočili, da je bila na gorenjski avtocesti ob 11.15 približno 7-kilometrska kolona v smeri Karavank in se je še povečevala, v nasprotni smeri – iz Avstrije – je bila kolona ob 10.30 dolga 8 kilometrov.

Ob 13. uri se je kolona proti Avstriji povečala na 10 kilometrov, proti Sloveniji – predor v tej smeri občasno zapirajo – pa zmanjšala na 6 kilometrov. Proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Lesce.


Priporočajo mejni prehod Ljubelj

Zaradi varnosti in zastojev sta zaprta uvoza Lipce in Hrušica za smer Karavanke, v smeri Ljubljane je priključek na Hrušici normalno funkcionalen. Gost in povečan promet z večjim zastojem je tudi skozi Jesenice, zato je zaprt tudi izvoz na Lipcah.

Za osebna vozila, motoriste in kombije je za smer Avstrije možna uporaba mejnega prehoda Ljubelj, ki pa – enako kot Jezersko – za vozila s prikolicami zaradi konfiguracije ceste ni primeren prehod.


Molitev za srečno vožnjo

Dobri Bog, bodi z nami, ko smo v cestnem prometu. Daj nam budne oči in potrebno zbranost, da bomo varni mi in vsi okrog nas. Pomagaj nam, da bomo pozorni do življenja, razumni s tehniko in obzirni do narave. Varuj nas in druge udeležence v prometu pred nevarnostmi in nezgodami.

Varuj nas pred nepazljivostjo, lahkomiselnostjo in naglico.

Utrdi v nas zavest odgovornosti in nas z vsake poti srečno pripelji domov. Ti bodi vedno in povsod naš cilj, da nas bo naša poslednja pot privedla v objem tvoje neminljive ljubezni.

Po Kristusu, našem Odrešeniku.

Sveti angel, varuh moj, bodi vedno ti z menoj. Stoj mi noč in dan ob strani, vsega hudega me brani. Prav prisrčno prosim te, varuj me in vodi me. Amen.

Sveti Krištof, prosi za nas!

Naj Bog nas varuje povsod, koder vodi nas življenjska pot.

Blagoslovi nas in varuj vsemogočni in ljubeči Bog, Oče in Sin in Sveti Duh. Amen.


Nesreča in zaprta cesta med Bledom in Bohinjem

Obvoz prek Ljubelja za smer Avstrije in izključitev v Podtaboru ne velja za avtobuse, tovorni promet, velike avtodome in vozila s prikolicami.

S PU Kranj so obvestili tudi o dopoldanski prometni nesreči v Soteski na cesti Bled–Bohinj pri naselju Nomenj, v kateri sta udeleženi dve vozili. Zaradi nesreče je promet zelo oviran, cesta pa bo zaprta predvidoma dlje časa.

V nesreči je umrl slovenski motorist, ki je v gostem prometu prehiteval kolono. Trčil je v osebni avtomobil, ki je vozil v isti smeri. V vozilu tujca je bila ena oseba preventivno prepeljana v zdravstveno ustanovo. Okoliščine kažejo, da je bila krivda na strani motorista.


Kako je na meji s Hrvaško?

Na meji s Hrvaško je treba za izstop iz Slovenije najdlje čakati v Vinici (4 ure) in na Jelšanah (3 ure), za vstop v državo pa na mejnih prehodih Sečovlje, Gruškovje in Dragonja – po več kot 2 uri. Zaradi tehničnih težav na hrvaški strani je do nadaljnjega zaprt mejni prehod Žuniči.

Na primorskih cestah danes še do 16. ure velja omejitev prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone. Promet je na primorski avtocesti med razcepom Kozarje in Logatcem upočasnjen z občasnimi zastoji v obe smeri.

Previdno in varno na cesti!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh