Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drobna gesta velikega (gasilskega) srca

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 08. 2021 / 11:48
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2021 / 11:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Drobna gesta velikega (gasilskega) srca
Gasilci so več ur stoječim v koloni pod žgočim soncem delili vodo. FOTO: FB GZ Črnomelj

Drobna gesta velikega (gasilskega) srca

Minuli konec tedna je bil eden prometno najbolj obremenjenih v tem poletju.

Na mejnih prehodih predvsem s Hrvaško je bila nepopisna gneča v obe smeri, tako so v soboto popoldne na prehodu Vinica vozniki za izstop iz države čakali več kot šest ur, bistveno bolje ni bilo niti na mejnih prehodih Jelšane, Starod, Petrina, Dragonja in Sečovlje, prav tako je bil promet močno povečan na gorenjski avtocesti pred Karavankami v smeri proti Avstriji, večkilometrski zastoji pa so bili tudi na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje ter na dolenjski avtocesti med priključkom Brežice in prehodom Obrežje.


Ustrezna priprava za pot

Postopki na mejnih prehodih so trajali še dlje kot običajno zaradi preverjanj evropskih digitalnih covidnih potrdil in odrejanja desetdnevnih karanten potnikom brez potrdila o izpolnjevanju pogojev PCT (prebolel – cepljen – testiran). Zato so na vrhuncu turistične sezone pristojni pozivali potnike, naj se ustrezno pripravijo za pot, predvsem z vnaprej pripravljeno vso potrebno dokumentacijo in izogibanjem lokalnim cestam, saj je z vožnjo po njih oteženo običajno delo tam živečim prebivalcem.


Gasilci delili vodo čakajočim v kolonah

Ponovno pa se je v težkih razmerah pokazala pregovorna slovenska srčnost in plemenitost. Z Gasilske zveze Črnomelj so namreč na družbenem omrežju sporočili, da so v največji gneči njeni člani in pripadniki Civilne zaščite Črnomelj na žgočem soncu več ur čakajočim na prehod meje v Vinici razdeljevali brezplačne plastenke z vodo, enako so na cesti proti mejnemu prehodu Metlika počeli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Suhor. Drobne geste, ki pa so na družbenih omrežjih (zasluženo) požele ogromno simpatij.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh